Montreal löi Sebastian Aholle rahakkaan sopimustarjouksen – suomalaishyökkääjältä suopea vastaus!

Montreal Canadiens tarjoaa suomalaishyökkääjä Sebastian Aholle jääkiekon NHL:ssä viisivuotista sopimusta, jonka keskivuosipalkka on 8,454 miljoonaa dollaria eli noin 7,5 miljoonaa euroa, seura tiedottaa Twitterissä. Sportsnetin mukaan Aho on hyväksynyt tarjouksen, minkä myötä Carolinan on pystyttävä vastaamaan siihen vähintään samalla tarjouksella.

Aho, 21, on edustanut NHL:ssä kolme kautta Carolina Hurricanesia. Hän on rajoitettu vapaa agentti, jolle muut seurat voivat tarjota sopimusta, mutta Ahon pelaajaoikeudet ovat edelleen Carolinalla.

Montrealin tarjous on rajoitetulle agentille tarjottu "offer sheet" – ensimmäinen, joka NHL:ssä on nähty vuoden 2013. Offer sheetissä kuvio menee niin, että jos seura (Carolina) ei pysty vastaamaan vähintään samalla tarjouksella muiden seurojen tarjouksiin, tulee pelaaja (Aho) vaihtamaan seuraa.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun twiittasi maanantaina, että Carolina olisi tiettävästi tarjonnut Aholle kahdeksanvuotista sopimusta, jolla hän tienaisi 7,5 miljoonaa dollaria kaudessa. LeBrunin mukaan Ahon leiri olisi kuitenkin vaatinut viisivuotista, vuosituloiltaan 9,5 miljoonan dollarin sopimusta.

Suomalaisista Montrealiin on ensi kaudeksi jo sopimus hyökkääjä Jesperi Kotkaniemellä.

Lue myös:

    Uusimmat