NHL-pomolle vihat päälle Sebastian Aho -tarjouksesta? – ”Ymmärrän, mutta Sebastian oli oikea kaveri”

Jääkiekkoliiga NHL:ssä nähtiin draamaa maanantaina, kun vapaiden pelaajien markkinoilla tehtiin harvinainen offer sheet eli rajoitetun vapaan agentin sopimustarjous. Se tehtiin suomalaishyökkääjä Sebastian Aholle Montreal Canadiensin toimesta.

Canadiens tarjosi Aholle viiden vuoden mittaista sopimusta, jossa hänen keskivuosipalkkansa olisi 8,454 miljoonaa dollaria eli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Hänen oikeudet omistava Carolina Hurricanes voi joko vastata tarjouksen, minkä myötä sopimus astuu voimaan. Toinen vaihtoehto on se, että Hurricanes päästää Ahon Canadiensiin, jolloin se saa korvaukseksi yhden ykkös-, yhden kakkos- ja yhden kolmoskierroksen varausoikeuden.

Rajoitetuille vapaille agenteille eli niin sanotuille RFA-pelaajille tarjotut sopimukset ovat loistaneet poissaolollaan viime vuosien aikana. Edellinen nähtiin vuonna 2013, kun Calgary Flames teki tarjouksen tuolloin Colorado Avalanchen omistuksessa olleesta Ryan O’Reillystä.

NHL:ssä kestohuhu on ollut se, että eri seurojen pomojen eli GM:ien välillä olisi niin sanottu herrasmiessopimus, joka rajoittaisi RFA-pelaajien tavoittelua.

Asiasta kysyttiin Montreal Canadiensin GM:ltä Marc Bergeviniltä, joka teki nyt poikkeuksellisen liikkeen Ahon kohdalla.

Bergevin arvelee, että temppu ei miellytä hänen kollegoita.

– Ymmärrän sen. Mutta tämä on osa nykyistä työehtosopimusta ja tämä on mahdollista sääntöjen valossa. Olen vastuussa omistajalle ja meidän faneille siitä, mitä teen. Ja kuten olen sanonut, niin tarkoitus ei ole vain tuhlata rahaa ympäriinsä. Kyse on siitä, että ohjaamme rahat oikeille ihmisille. Ja tunsimme niin, että Sebastian oli oikea kaveri, jota meidän kannattaa jahdata, Bergevin kävi läpi Montreal Gazetten mukaan maanantain lehdistötilaisuudessa.

Bergevinillä oli monia syitä sille, miksi hän päätti lähteä tavoittelemaan Ahoa.

– Hän on hyvin fiksu ja todella taitava pelaaja, joka tekee ympärillä olevista pelaajista parempia. Ja hän osoitti halua olla mukana tässä projektissa, mitä yritämme täällä tehdä. Se kertoo paljon pelaajasta, Bergevin viittasi siihen, että Aho hyväksyi sopimustarjouksen.

– En sano, että hän on se meidän puuttuva palanen. Mutta hän on erittäin hyvä palanen. Nuori kaveri, joka istuisi erittäin hyvin meidän pelaajarunkoomme, Bergevin summasi ajatuksensa Ahosta.

Hurricanesilla on viikko aikaa vastata tarjoukseen, mikäli se haluaa pitää Ahon itsellään.

Lue myös:

    Uusimmat