NHL-seura yrittää kaapata Sebastian Ahon, päätykin itse kiusanteon kohteeksi? – ”En halua auttaa heitä”

Jääkiekkoliiga NHL:ssä kohistaan nyt sopimustarjouksesta, jonka Montreal Canadiens teki rajoitettuna vapaana agenttina olevalle suomalaishyökkääjälle Sebastian Aholle. Tapaus saattaa jumittua nyt paikoilleen, ainakin hetkeksi, mikäli on uskominen Carolina Hurricanesin GM:ää Don Waddellia.

Canadiens tarjosi Aholle viiden vuoden mittaista sopimusta, jossa hänen keskivuosipalkkansa olisi 8,454 miljoonaa dollaria eli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Hänen oikeudet omistava Carolina Hurricanes voi joko vastata tarjouksen, minkä myötä sopimus astuu voimaan. Toinen vaihtoehto on se, että Hurricanes päästää Ahon Canadiensiin, jolloin se saa korvaukseksi yhden ykkös-, yhden kakkos- ja yhden kolmoskierroksen varausoikeuden.

Hurricanesilla on tämä viikko aikaa vastata tarjoukseen. Tästä tulee myös elementti, joka voi kääntyä vastapalloksi ja kiusanteoksi Canadiensin suuntaan.

Waddellin mukaan hän saattaa käyttää koko seitsemän päivän aikaikkunan ”hyväkseen”, mistä aiheutuu harmeja Canadiensin suuntaan.

– Jos vastaisimme tarjoukseen välittömästi, niin he voisivat mennä ja hankkia heti muita pelaajia. En ehkä halua auttaa heitä juuri nyt, Waddell totesi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Kommentillaan Waddell viittasi siihen, että Canadiens on nyt ikään kuin sidottuna 8,45 miljoonan dollarin edestä Ahoon. Tämä palkkakattoon vaikuttava tila vapautuu sen käyttöön, mikäli Hurricanes vastaa tarjoukseen.

Viime kaudella 21-vuotias Aho nakutti NHL:n runkosarjassa 82 otteluun tehot 30+53=83. Pudotuspeleissä suomalaistaiturin meno jatkui hurjana, sillä 15 ottelussa hänelle merkattiin peräti 12 (5+7) tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat