SE-nainen Senni Salminen sai upean viestin legendalta

2:24
Kuuntele tästä Senni Salmisen SE-haastattelu MTV Urheilulle.

Kolmiloikkaaja Senni Salminen haki Turun Paavo Nurmen kisoista täysosuman. Hän ponnisti kilpailun voittoon Suomen ennätystuloksella 13,51, jolla hän samalla selvitti Tokion olympialaisten tulosrajan.

Salminen kohensi ennätystään 29 senttiä kauden avauksessa.

– Loikkien viimeisen kontaktin jälkeen tiesin, että menee pitkälle. Suomen ennätykseksi sen uskoin vasta, kun katsoin vieressä olevaa mittaria, Salminen kertoi.

– Ekaan kilpailuun liittyy aina epävarmuutta, mutta nyt olin luottavainen, sillä olen päässyt yli 14 metriin myös harjoituksissa.

Salminen uskoo, että tulos avaa hänelle ovet kansainvälisiin kilpailuihin.

– Eikä tarvitse enää miettiä olympiarajaa, hän totesi.

Pian kilpailun jälkeen Salminen sai puhelimitse lämpimät onnittelut edellisen SE:n 14,39 vuonna 2003 hypänneeltä Heli Koivulalta.

– Aivan mahtavaa Senni. Olen niin iloinen ja onnellinen puolestasi. Nauti tästä hetkestä, Koivula viestitti.

Lakka kolhi aitoja

Salmisen loikat jäivät suomalaiskatsojien riehakkaimmaksi kohokohdaksi, kun SE-mies Elmo Lakka kolhi aitoja 110 metrin aitajuoksun finaalissa ja jäi aikaan 13,67. Alkuerissä hän juoksi lopussa löysäten 13,49.

– Tuli pari tosi kovaa pommia. Huomenna tämä tuntuu jalassa, Lakka sanoi ja näytti verenpurkautumia polvessaan.

Topi Raitanen otti estejuoksussa hallitun kirivoiton uransa toiseksi parhaalla ajalla 8.19,57. Ennätyksestään hän jäi tasan kolme sekuntia.

– Nostaa itseluottamusta, kun tulee tällainen aika näin "nihkeällä fiiliksellä", Raitanen kommentoi vauhtiaan.

1:24
Topi Raitanen luottavaisin mielin kohti Tokiota: Kesällä mennään eteenpäin.

Joonas Rinne juoksi 800 metrillä kauden kärkiajan ja huikean reilun sekunnin parannuksen omaan ennätykseensä ajalla 1.46,35.

– Ajattelin, että 1.47-aika olisi nyt unelmatulos. Tällaiseen en mitenkään uskonut, kun tuli vielä 1.46:n alaosia. Tämä alkaa olla isojen poikien aika, Rinne ihmetteli.

Marcin Krukowski voitti miesten keihäskilpailun Puolan ennätyksellä 89,55.Oliver Helander oli viidentenä paras suomalainen tuloksella 80,82. Suomen mestari Lassi Etelätalo oli kuudes tuloksella 80,42.

Annimari Korte juoksi naisten 100 metrin aitajuoksussa toiseksi ajalla 12,91.

Ilta alkoi vesisateessa

Paavo Nurmen kisojen toinen päivä alkoi vesisateessa. Se häiritsi pahimmin naisten korkeushyppyä, jossa Puolan Kamila Licwinko ja Australian Eleanor Petterson jakoivat voiton tuloksella 193. Vauhtihyppääjä Ella Junnila oli viides tuloksella 188.

– Olen tähän aika pettynyt, sillä halusin hypätä tänään paremmin, Junnila kertoi.

– Kilpailussa oli kuitenkin käytännön haasteita, kun piti olla tunti vesisateessa ja pulahtaa välillä kylpyammeeseen (läpimärkä hyppypatja).

Naisten moukarinheitossa Silja Kosonen ja Krista Tervo jäivät puolen metrin päähän 70 metristä, mutta Puolan Malwina Kopron taiteili välineen märästä ringistä 75,40 metriin.

Kilpailukausi jatkuu jo torstaina Espoossa kotimaisen gp-sarjan kilpailulla.

1:47
Ella Junnila pettyi omaan tulokseensa korkeushypyssä.

1:25
Kristian Pulli kommentoi pituushyppykilpailuaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja