Mainos

Schröder jatkaa uudistuspolitiikkaansa

Saksan Liittokansleri Gerhard Schröder aikoo jatkaa uudistuspolitiikkaansa sosiaalidemokraattisen puolueen sunnuntaisesta vaalitappiosta huolimatta.

Schröder mukaan Saksa on keskellä vaikeita uudistuksia, joiden vaikutukset eivät ole vielä näkyvillä. Saksan kristillisdemokraattisen puolueen sisarpuolue, kristillissosiaalinen unioni (CSU), saavutti maanvyörymävoiton Baijerin sunnuntaisissa osavaltiovaaleissa. CSU sai 60,7 prosenttia äänistä ja lisäsi kannatustaan 7,8 prosenttiyksiköllä. Tämä tuo puolueelle yli 120 paikkaa 180-paikkaisessa osavaltioparlamentissa. Näin ollen CSU voi ensimmäisenä Saksan puolueena hallita osavaltiotaan kahden kolmasosan enemmistöllä.

Sosiaalidemokraattien (SPD:n ) kannatus romahti 9,1 prosenttiyksikköä eli 19,6 prosenttiin, alemmas kuin koskaan sodan jälkeen. Sosiaalidemokraatit menettivät lähes kolmasosan kannatuksestaan ja saivat uusille liittopäiville vain 41 paikkaa. CSU oli vaaleissa suosikki, mutta sen voitto oli huomattavasti odotettua suurempi.

Kristillissosialisen unionin CSU:n johtaja ja Baijerin pääministeri Edmund Stoiber luonnehti voittoa "sensaatiomaiseksi". SPD:n pääehdokas puolestaan puhui "katkerasta hetkestä". CSU on kristillisdemokraattisen unionin CDU:n sisarpuolue, joka toimii vain Baijerissa. Kolmas Baijerin osavaltioparlamenttiin tiensä selvittänyt puolue oli vihreät 7,7 prosentin kannatuksella. Vaalissa oli 9,1 miljoonaa äänioikeutettua. Äänestysprosentti laski viiden vuoden takaisesta liki 70:stä 59 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.