Savonlinna 12.8.2001

Julkaistu 16.04.2004 14:08(Päivitetty 11.05.2004 16:07)

"Hei Soppamies!

Savonlinnan oopperajuhlat houkuttavat turisteja ympäri maailmaa kuin kärpäspaperi ja fiinit oopperavieraat täyttävät turut ja torit. Vastaiskuna oopperan prameudelle me paikalliset pistämme pystyyn kesäjuhlat teemalla MAUTTOMUUS.

Mutta mitä ihmettä mauttomuusbileissä voisi tarjota? Apua ja vastausta odotamme Soppamieheltä (ei sentään tillilihaa ja kesäkeittoa)."

(ruokaohjeet kuudelle)

Escalivada - espanjalainen lämmin kasvissalaatti

6 perunaa
3 munakoisoa
4 punaista paprikaa
3 punasipulia Extra Virgin oliiviöljyä
15 basilikan lehteä pilkottuna
2 kesäkurpitsaa
merisuolaa
mustapippuria myllystä

1. Pistele pottuihin ja munakoisoihin veitsellä tai haarukalla reikiä. Aseta kaikki kasvikset paitsi kesäkurpitsat uuniastialle. Ripottele päälle suolaa, oliiviöljyä, pippuria sekä puolet basilikasta. Paista uunin ylätasolla 220 asteessa.
2. Kun paprikoiden ja munakoisojen kuoret alkavat mustua (noin 20-30 minuuttia), ota ne pois uunista. Siirrä peitettyyn astiaan jäähtymään. Perunat ja punasipulit saavat kypsyä vielä reilun puoli tuntia uunissa.
3. Kun paprikat ja munakoisot ovat jäähtyneet, kuori ja poista vielä paprikoista siemenet. Leikkaa reilun kokoisiksi viipaleiksi ja lado tarjoiluastiaan. Kun perunat ja punasipuli ovat kypsiä, pilko ja laita tarjoiluastiaan.
4. Pilko kesäkurpitsat renkaiksi ja paista oliiviöljyssä kunnes ne saavat vähän väriä ja pehmenevät. Siirrä sitten muiden kasvisten seuraksi tarjoiluastiaan. Ripottele päälle jäljelle jäänyt basilika ja reilu loraus oliiviöljyä. Sekoita varovasti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Rasta Ribs


3 kg possun kylkeä (kokonaisena palana)
4 dl tummaa rommia
4 tl chilijauhetta
kourallinen ruohosipulia
4 valkosipulin kynttä
3 rkl merisuolaa
4 tl inkivääriä
2 tl paprikaa
2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottia
1/2 tl neilikkaa

1. Trimmaa lihasta liiat läskit pois, aseta tarpeeksi isoon astiaan ja kaada päälle tumma rommi. Laita jääkaappiin ja marinoi rommissa ainakin 2-3 tuntia, mieluiten yön yli.
2. Pilko ruohosipuli ja kuori valkosipuli. Sekoita kaikki mausteet kulhossa. Ota liha pois jääkaapista ja hiero mausteseos sen pintaan. Marinoi vielä tunnin ajan.
3. Kypsennä ribsit huolella uunissa (200 astetta) tai ulkogrillissä (1-1,5 tuntia). Nauti riisin ja lämpimän kasvissalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle