Sauli Niinistö avaa Linnan juhlien tietoteemaa: "Tilanne on omiaan luomaan tilaa puolitotuuksille ja jopa valheille"

17:58
Presidentti Niinistö kertoo itse, millaiset ovat tämän vuoden Linnan juhlat. MTV oli paikalla vuoden odotetuimpien juhlien tiedotustilaisuudessa.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

Ensi viikolla Suomen itsenäisyyttä juhlitaan perinteisin menoin Itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Linnan juhlia isännöivät tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Presidenttipari kutsuu Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ansioitunutta suomalaista. Kunniavieraina on sotiemme veteraaneja ja lottia.

Presidentti Niinistö kertoi tarkemmin juhlien teemasta tiedotustilaisuudessa perjantaina 29. marraskuuta.

– Elämme maailmassa jossa tiedon määrä, sen saatavuus ja osallisuus sen jakamiseen kaikki ovat tuntuvasti kasvaneet ja kasvavat edelleen. Tietysti olettama tästä kaikesta on voinut olla, että mehän tulemme sitten saamaan enemmän ja parempaa tietoa. Onko olettama toteutunut määrän suhteen varmuudella? hän puhui medialle. 

– Kun tietoa tulee paljon, aiheuttaa se inhimillisen reaktion tai vaikutuksen, että lähdekritiikki unohtuu. Huomenna ei enää muista, mistä tänään on sattumalta tullut silmiin, joko klippinä, otsakkeena tai onelinerina jokin asia. Eikä osaa enää yhdistää sitä asiayhteyteensä. Tällainen tilanne on omiaan luomaan myöskiin tilaa puolitotuuksille ja jopa valheille. Jos siihen suuntaan mennään, tästä tulee vaikea paikka elää meille kaikille, Niinistö kuvaili. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja