Neliraajahalvaantunut ex-telinevoimistelija Jari Mönkkönen sai kutsun Linnan juhliin: "Tuntuu hyvältä!"

Entinen telinevoimistelija Jari Mönkkönen on saanut kutsun Linnan juhliin.

Jari Mönkkösen elämästä kertova kirja julkaistiin elokuussa. Katso video!


Kutsu itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle kolahti Mönkkösten postilaatikkoon Helsinkiin alkuviikosta.

– Tuntuu hyvältä saada kutsu Linnaan. Olen iloinen, että presidentti on huomioinut vammaiset kutsuttujen joukossa, sanoo jyväskyläläislähtöinen Mönkkönen MTV Uutisille.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

Mönkkönen on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa syksyllä ilmestyneen Viimeinen voltti -kirjan johdosta. Toimittaja Mika Saukkosen kirjoittamassa kirjassa käydään avoimesti läpi Mönkkösen elämää aktiivisen urheilu-uran ja sen jälkeiseltä ajalta.

Mönkkönen neliraajahalvaantui 2016

Mönkkösen elämä sai dramaattisen käänteen kesällä 2016, kun hän loukkaantui treeneissä. Kaksoisvoltti paikaltaan taaksepäin epäonnistui, ja yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä telinevoimistelijoista tuli alas suoraan pää edellä.

Seurauksena oli karu tuomio: neliraajahalvaus. Saukkosen kirjoittamassa kirjassa Mönkkönen avaa rehellisesti elämäänsä vammautuneena sekä sen henkisistä ja fyysistä haasteista. Hän puhuu kirjassa esimerkiksi itsetuhoisista ajatuksistaan ja arjestaan ympärivuorokautisessa hoidossa.

– Linnassa edustan nimenomaan vammaisia ja heidän asemaansa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Jari Mönkkönen saapuu Presidentinlinnaan yhdessä Sanna-vaimonsa kanssa. Ensimmäisen kerran Mönkkönen juhli Linnassa vuonna 1998 – samana vuonna, kun hän voitti EM-hopeaa Pietarissa.

Lue myös:

    Uusimmat