Saudi-Arabian Jeddaan tehtiin ohjusisku vain viikko ennen tulevaa F1-osakilpailua – lajipomot "seuraavat tilannetta"

F1-kausi alkoi Ferrarin kaksoisvoitolla – urheilutoimittaja kertoo, miten voimasuhteet ovat muuttuneet viime kaudesta 10:28
MTV Uutiset Live: Bahrainin F1-kisan jälkipuinnit ja Saudi-Arabian GP:n ennakointi

Formula 1 -kauden on määrä jatkua tulevana viikonloppuna Saudi-Arabiassa, mutta lajipomojen huolenaiheena ovat turvallisuusasiat.

Jeddan kaupungissa ajettava F1-osakilpailu on toinen laatuaan. Historian ensimmäinen Saudi-Arabian GP näki päivänvalon vasta viime joulukuussa.

Useat brittimediat, muun muassa The Sun uutisoi F1-pomojen "seuraavan tarkasti tilannetta" Saudi-Arabiassa sen jälkeen, kun maan kansallisen öljy-yhtiön, F1:n pääyhteistyökumppaneihin lukeutuvan Aramcon jakelukeskukseen kisakaupunki Jeddassa tehtiin sunnuntaina ohjusisku. Aramco julkaisi samana päivänä vuoden 2021 tuloksensa.

Iskussa asialla olivat mediatietojen mukaan naapurimaa Jemenin huthikapinalliset. Jedda sijaitsee reilun 600 kilometrin päässä Saudi-Arabian ja Jemenin välisestä rajasta. Ohjusisku aiheutti jakelukeskuksessa tulipalon mutta ei kuolonuhreja.

Reutersin mukaan Saudi-Arabian johtama koalitio on myös pysäyttänyt ja tuhonnut Jeddaan kohdistetun "vihollisen ilmakohteen".

Reilu vuosi sitten Saudi-koalition kerrottiin ampuneen pääkaupunki Riadissa alas ohjuksen samaan aikaan, kun Formula E -sarjan kauden 2020–2021 toisen osakilpailun palkintojenjako oli meneillään niin ikään Riadissa.

Lue myös:

    Uusimmat