Mainos

Säteilykohu herätti lähiseudulla kummastusta: "Ei kai tässä kuitenkaan sammakoiksi muututa"

Säteilyturvakeskuksen vieressä sijaitsee aasialainen ravintola, jossa monet lähiseudun yritysten työntekijät ruokailevat. Aulikki Simanainen ja Teija Välimäki kuulivat tapauksesta uutisista.

– Ainahan tuollainen vähän kummastuttaa, mutta ei tässä nyt pelätä kuitenkaan. Huvittavaa vaan, että säteilyä on juuri Säteilyturvakeskuksen tiloissa, Simanainen toteaa.

Naiset työskentelevät aivan lähellä sijaitsevassa lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidassa.

– Koska uutisissa sanottiin, ettei Stukin henkilökunnalle ole vaaraa niin ei mekään oteta sitä niin vakavasti. Aina tuollainen herättää kuitenkin kysymyksiä, Välimäki myöntää.

Myös rakennuksella työskentelevät Aki Toivanen ja Niko Haavisto kuulivat asiasta tiedotusvälineistä.

– Nyt kun kysyit, niin alan ajatella vasta, että tässähän me ruokaillaan ihan vieressä. Eihän se tietenkään hyvä juttu ole, mutta ei kai tässä ihan heti sammakoiksi muututa,  Toivanen naurahtaa.

– Kyllähän  tuollaiset säteilyarvojen kohoamiset aina nostavat epäilyksiä pintaan, että onkohan ihan kaikki asiat kunnossa ja kerrottu. Mutta ei tuo tapaus nyt suuremmin huoleta, Haavisto sanoo.

Säteilyturvakeskus (STUK) selvittää parhaillaan, mistä ja miten radioaktiivista cesiumia on päätynyt Helsingin Roihupellossa sijaitsevan kiinteistön tiloihin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.