SAS sopi Ruotsin ja Tanskan takaamasta 300 miljoonan euron lainasta

Matkustaminen ei välttämättä palaa ennalleen: Matkustajaliikenne Suomen lentokentillä lähes pysähtynyt, tulevaisuudessa lennot kallistuvat ja matkustajia mahdollisesti seulotaan 7:15
Matkustaminen ei välttämättä palaa ennalleen.

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS on sopinut 3,3 miljardin Ruotsin kruunun (300 miljoonan euron) arvoisesta rahoitusjärjestelystä, jonka takaajina ovat Ruotsin ja Tanskan valtiot.

Kyse on valmiusluottolimiitistä, jota yhtiö voi nostaa ja maksaa takaisin joustavasti sopimuksen päättymispäivään asti.

Laina on neuvoteltu yhdessä neljän pankin kanssa, ja siihen ovat osallistuneet Danske Bank, Nordea, SEB ja Swedbank. Euroopan komission on hyväksynyt lainapaketin, SAS kertoo tiedotteessa.

SAS on monien lentoyhtiöiden tapaan kärsinyt raskaasti koronaviruspandemiasta ja sen vuoksi asetetuista liikkumisrajoituksista. Viikko sitten yhtiö kertoi, että se suunnittelee vähentävänsä koronakriisin takia jopa 5 000 työpaikkaa, mikä kattaa noin 40 prosenttia yhtiön henkilöstöstä.

Eilen norjalaisen halpalentoyhtiön Norwegianin ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi saneeraussuunnitelman yhtiön pelastamiseksi ja valtion järjestämän rahoituksen turvaamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat