Saran keittiö: Vappusalaatit

Pesto-perunasalaatti

5-6 henkilölle

  • 400 g perunoita keitettynä, kuorittuna ja viipaloituna
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl pestoa
  • loraus kermaa (Ingman)
  • 1 dl herneitä, sulatettuna
  • mustapippuria
  • suolaa

Ensimmäiseksi tee kastike: Sekoita kulhossa 4rkl majoneesia, 1rkl pestoa, loraus kermaa ja 1dl sulatettuja pakaste herneitä. Lisää valmis kastike perunaviipaleiden joukkoon. Lopuksi mausta perunasalaattia hieman mustapippurilla ja suolalla.

Melonisalaatti

5-6 henkilölle

  • 1 cantaloupemeloni, palloraudalla palloiksi kaiverrettuna
  • 200 g mini-mozzarella palloja
  • 60 g serranokinkkua, leikattuna suikaleiksi
  • 1 rkl balsamico-viinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 nippua mintunlehtiä

Laita isohkoon kulhoon melonipallot, mozzarellapallot ja pieneksi leikattu serranokinkku. Seuraavaksi tee kastike: sekoita erillisessä kulhossa balsamico-viinietikka, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Kaada valmis kastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita. Lopuksi koristele melonisalaatti mintunlehdillä.

Lue myös:

    Uusimmat