Sara Parikka avautuu podcastissa synnytyksestään – koronan pelko varjosti loppuraskautta: "Pelkäsin, että sairastun itse tai että vauva sairastuu siihen"

Salatuista elämistä tuttu ja nykyisin somevaikuttajana työskentelevä Sara Parikka kertoo avoimesti synnytyksestään hänen ja Johanna Puhakan podcastissa. 

Kuukausi sitten kolmannen lapsensa saanut näyttelijä ja somevaikuttaja Sara Parikka kertoo podcastissa avoimesti synnytyksestään. Parikka ja hänen entinen Salkkarit-kollega Johanna Puhakka keskustelevat aiheesta Papupata-podcastissaan

Parikka kertoo jännittäneensä synnytystä etukäteen paljon. 

– Aluksi jännitin synnytystä sen vuoksi, että edelliset synnytykseni ovat olleet tosi nopeita. Jännitin sitä, että ehdinkö sairaalaan, Parikka kertoo. 

Hän myöntää, että koronatilanne toi aivan uudenlaisen pelon loppuraskauteen.

– Pelkäsin, että sairastun itse tai että vauva sairastuu siihen. Onneksi Mikko oli kotona jo paljon ennen laskettua aikaani, juuri sen vuoksi, että emme saisi koronaa mistään. 

Hän kertoo synnytyksen käynnistyneen itsestään neljä päivää lasketun ajan jälkeen. Hänen synnytystään hoiti sama kätilö, joka oli auttamassa myös pariskunnan Mimosa-tyttären maailmaan. 

– Minulle tuli siitä sellainen olo, että olen turvassa. Minulla on jäänyt hänestä todella hyvät muistot, Parikka kertoo. 

Hänen mukaansa synnytys oli nopeasti ohi, sillä ponnistusvaihe kesti vain noin viisi minuuttia eikä hän ehtinyt saada enää kivunlievitystä. 

– Heräsin yöllä yhdeltä supistuksiin ja Melina syntyi puoli kuudelta aamulla eli synnytys oli nopea, Parikka kertaa. 

Perhe oli päässyt kotiin jo sama päivänä puolilta päivin. Erityistä kiitosta Parikka antaa kätilöille ja pisteyttää synnytyksensä kympin arvoiseksi. 

Sara Parikka on naimisissa Salkkarit-näyttelijä Mikko Parikankanssa. Perheen kuopus Melina Parikka syntyi 27. maaliskuta.

Onnelliset vanhemmat ovat jakaneet jo paljon kuvia uudesta pienokaisesta sosiaalisessa mediassa.

Salatu elämät arkisin klo 19.30 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat