Huhu: Jättipuhelinten kuningas jäi viime vuonna tulematta Suomeen – seuraaja tulee

Samsungin viimesyksyinen päätös jättää Galaxy Note 5 julkaisematta Euroopassa sai aikaan kohtuullisen paljon huomiota ja ihmetystä. Note-sarjan puhelimia voinee pitää isojen, phablet-tyyppisten puhelimien edelläkävijöinä, ja ne ovat onnistuneet saavuttamaan uskollista kannatusta myös Euroopassa. Samsung päätti kuitenkin jättää eurooppalaiset vaille Notea, ja puski sen sijaan täkäläisille markkinoille Galaxy S6 edge+:aa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tänä vuonna on uusi Note jälleen saapumassa myös Eurooppaan.

Techradar-sivusto uutisoi brittiläisen teleoperaattorin työntekijän raportoineen Samsungin suunnitelmista kuluvalle vuodelle. Lähteen mukaan Note-sarjan ystävät älähtivät sen verran Samsungin viimesyksyistä päätöstä, että ensi syksynä Note 6 tultaneen näkemään Iso-Britanniassa, ja näin ollen todennäköisesti myös muualla Euroopassa. Samainen lähde kertoo myös, ettei mahdollista Galaxy S7 edge+:aa tulla täällä maailmankolkassa näkemään.

Viime syksynä Samsung esitteli Note 5:n samaan aikaan Galaxy S6 edge+:n kanssa, ja teknisesti laitteet olivat hyvin lähellä toisiaan. Merkittävimpinä eroina olivat edge+:n kaareutuva näyttö, kun Note 5:n näyttö oli suora, sekä S Pen -ohjauskynä, joka löytyi Note 5:stä, muttei edge+:sta.Tänä vuonna saattaa kuitenkin olla, ettei Samsung julkaise S7 edgestä erillistä plus-versiota, jolloin Note 6 jäisi yksin loppuvuoden lippulaivamalliksi. Joidenkin huhujen mukaan keväällä julkaistava S7 edge saattaisikin olla varustettu peräti 5,5-tuumaisella näytöllä, jolloin 5,7-tuumaisen plus-erikoisversion julkaisu ei olisi kovinkaan järkevää.

Tässä vaiheessa vuotta kaikkiin Galaxy Note 6 -huhuihin kannattaa toki suhtautua varauksella, sillä perinteisesti Note-sarjan laitteet on esitelty vasta loppukesästä tai alkusyksystä, eli suunnitelmat Samsungillakin ehtivät vielä muuttua suuntaan jos toiseenkin.

Lue myös:

    Uusimmat