Aamun jymypaukku sai hymyt huulille – Leijonat-valmentaja suorana Miro Heiskasesta: "Maailman parhaita!"

Leijonat sai maanantaiaamuna ilouutisia, kun NHL-seura Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen ilmoitti lähtevänsä mukaan MM-kisoihin. Leijonat ottaa Heiskasen enemmän kuin mielellään vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

22-vuotias Heiskanen vapautui maajoukkueen käyttöön, kun Stars hävisi ratkaisevan seitsemännen pudotuspeliottelun Calgary Flamesille.

Suomen joukkueen GM Jere Lehtinen kyseli myös Starsin Roope Hintzin perään. Tämä ei pääse kisoihin loukkaantumisen takia.

Heiskasen tulo on jo yksistään valtava paukku Leijonille.

– Upea pelaaja. Maailman parhaita puolustajia. Hienoa, että hän pääsee Leijoniin pitkästä aikaa, Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner sanoi Heiskasesta MTV Urheilulle leveän hymyn kera.

Heiskanen oli edellisen kerran Leijonien matkassa keväällä 2018 Tanskassa. Hänen on määrä liittyä Suomen joukkueen vahvuuteen torstaina.

Sitä ennen Leijonilla on ohjelmassa kaksi kovaa ottelua Yhdysvaltoja ja Ruotsia vastaan. Tavoitteena on ottaa taas pelillisiä kehitysaskeleita eteenpäin.

– Meidän pitää oppia pelaamaan tylysti ja voittavasti kaikkia tilanteita. Kotiyleisö tuo mukanaan hurmosta ja halua tehdä maaleja. Se on jokaisella pelaajalla inhimillisesti läsnä koko ajan. Meidän pitää pystyä säilyttämään sellaista peliviisautta. Kuinka päätetään hyökkäyksiä, kuinka pelataan kiekkoa maalille, miten varmistetaan se, kun syöttää, että kiekot menevät omien jätkien lapoihin vai onko siellä riski, että tulee vastaiskuja. Sitä tasapainoa tässä pyritään kehittämään. Ennen kaikkea sitä, että miten saisimme vastustajien nopeaa kääntöpeliä pois. Täällä monet kääntävät aivan yhtäkkiä ja jättävät kolme pelaajaa takasinille roikkumaan. Miten saamme sinne heitettäviä syöttöjä poikki niin, että pakit joutuisivat kuljettamaan. Puhutaan siis hyökkäys-puolustusvalmiudesta ja sen parantamisesta, Leijonien valmentaja Manner avaa kehityskohteita.

Suomen ja Yhdysvaltojen ottelu alkaa tänään lauantaina kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat