Salkkarit-tähti jättää sarjan: Vielä on monet itkut edessä!

Kristiina jättää Pihlajakadun taakseen 1:19

Salattujen elämien näyttelijä Maria Nieminen poistuu sarjasta, kun Kristiina jättää Pihlajakadun suutuspäissään.

Salattujen elämien näyttelijä Maria Nieminen jättää sarjan tänään Katsomossa nähtävän ennakkojakson jälkeen.

Kristiinaa näyttelevä Maria Nieminen aloitti sarjassa vuonna 2013. Hänen ensiesiintymisensä televisossa nähtiin tammikuussa 2014. 

Ismo Laitelan kuolleeksi luultu Liisa-vaimo sokeerasi kaikkia palaamalla Pihlajakadulle kesken Ismon syöpähoitojen. Kävi ilmi, että Liisa oli vaihtanut nimensä Kristiinaksi. 

Kristiinan elämässä kerkesi tapahtua noin kahden ja puolen vuoden aikana monenlaista. Nainen menetti miehensä Heikki Pohjosen salamurhan seurauksena, aloitti jälleen suhteen Ismon kanssa ja loppujen lopuksi erosi Ismosta ja aloitti salasuhteen Aki Nikkiseen.

Lisäksi Kristiina koki pitkän muistinmenetyksen ja tuli Ismolle raskaaksi. Raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon. 

– Kristiina kuulee, kuinka Aki puhuu hänestä Karille ja loukkaantuu siitä niin kovasti, että päättää lähteä. Hän ei tiedä, että Akilla on todellisuudessa aitoja tunteita häntä kohtaan, Nieminen kertoo. 

Hän päätti viime syksynä, että nyt on aika tehdä jotain muuta. 

– Kerroin silloin tuottajallemme Marko Äijölle suunnitelmistani. Tässä työssä on tärkeää jättää käsikirjoitustiimille aikaa kirjoittaa roolihahmo uskottavasti sarjasta pois. Sen vuoksi ilmoitin aikeistani jo vuosi ennen poistumistani, Nieminen sanoo. 

Näyttelijä aikoo toteuttaa unelmiaan, mutta ei halua vielä paljastaa niistä enempää. 

– Minulla on tässä kaikenlaista projektia, mutta en halua hirveästi vielä paljastaa. Siihen liittyy jonkin verran myös näyttelemistä. Päätin kuunnella sydämeni ääntä. Minulle tuli vahvasti sellainen tunne, että nyt on aika tehdä jotain uutta ja päätin kuunnella itseäni, Nieminen sanoo. 

Hän kertoo saaneen Salkkareista tärkeitä oppeja ja löytäneensä itsensä taiteilijana aivan uudella tavalla. 

– Olen nykyään paljon luottavaisempi kuvaustilanteessa. Nautin näyttelemisestä paljon enemmän kuin silloin, kun tulin sarjaan. 

Nieminen tietää ikävöivänsä roolihahmoaan Kristiinaa vielä pitkään sarjasta poistumisen jälkeenkin. 

– Varmasti vielä on monet itkut edessä. Hänen kanssaan olen käynyt läpi monia unohtumattomia kokemuksia. Eniten minun tulee ikävä vastanäyttelijöitäni. Osa sydämestäni jää varmasti Pihlajakadulle, Nieminen sanoo. 

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot ennakkoon MTV Katsomossa kello 20.00. 

Lue myös:

    Uusimmat