Sairauskohtaukseen menehtyneen Joonas Loirin Jenni-sisko oli aina ylpeä pikkuveljestään: "Hän joutui kokemaan elämässään erittäin vaikeita ja surullisia asioita"

Myöhään viime keskiviikkona tuli tieto, joka kosketti valtavaa määrää suomalaisia. MTV Uutiset kertoi, että rakastetun viihdetaiteilijan Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri on kuollut. 

Jo illan aikana Joonas Loirin Facebookiin alkoi sadella "Lepää rauhassa"-toivotuksia. Monesta viestistä paistoi surun lisäksi järkytys, olihan kyseessä vasta 37-vuotias mies. 

Hänet tunnettiin myös artistinimellä Joonas L. Hän oli suomalainen musiikkivideo-ohjaaja, tuottaja ja DJ.

Joonas Loirilla oli laaja ystäväpiiri, johon kuuluu lukuisia julkisuudesta tunnettuja henkilöitä. Moni heistä kertoi omista muistoistaan edesmenneen Joonas Loirin kanssa, mutta samalla he lähettivät myös terveisensä miehen perheenjäsenille. 

– Olen todella kiitollinen kaikille, jotka kunnioitavat Joonaksen muistoa, sanoo miehen sisko Jenni Loiri MTV Uutisille. 

Jenni Loiri julkaisi muutama päivä veljensä poismenon jälkeen Facebook-sivuillaan koskettavan, englanninkielisen kirjoituksen veljelleen.

Päivityksessä on kanadalaisen kirjailijan Margaret Fishback Powersin runo, joka alkaa näin:

"One night I dreamed a dream.

I was walking along the beach with my Lord.

Across the dark sky flashed scenes from my life.

For each scene, I noticed two sets of footprints in the sand, one belonging to me and one to my Lord." 

Tämän päivityksen jakoi myös sisarusten äiti Riitta Loiri omalle sivulleen.

"Olen ylpeä pikkuveljestäni"

Jenni Loiri kertoo MTV Uutisille olevansa ylpeä veljestään.

– Olen ylpeä pikkuveljestäni Joonaksesta. Hän joutui kokemaan elämässään erittäin vaikeita ja surullisia asioita. Siitä huolimatta hän ei koskaan luovuttanut tai sulkenut sydäntään.

Loiri ei täsmennä, mihin elämänvaiheeseen hän viittaa, mutta tiedossa on, että Joonas Loirin elämässä oli rankkoja aikoja.

Mies on kertonut haastatteluissa esimerkiksi vaikeasta suhteesta isäänsä, ikoniseen Vesa-Matti Loiriin.

Joonas Loiri kertoi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen marraskuussa 2013 julkaistussa haastattelussa, että hänen elämänsä voi jakaa eri aikakausiin.

Ensimmäiset seitsemän vuotta hänellä oli täydellinen koti ja perhe. Vanhempiensa eron jälkeen Joonas ei kutsunut Vesa-Mattia isäksi. He näkivät toisiaan harvoin ja usein isä jätti saapumatta yhteisiin menoihin. 

Isän ja pojan välit kuitenkin korjaantuivat. Ilta-Sanomille antamansa yhteishaastattelun mukaan merkittäväksi hetkeksi tuli laivaristeily, jonne Vesa-Matti ja Joonas lähtivät kahdestaan.

Vuonna 2016 Joonas Loiri nousi lehtiotsikoihin hieman ikävämmässä valossa. Heinäkuussa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Joonaksen 60 päivän ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Taustalla oli mustasukkaisuusdraama, sillä Joonas epäili uhrin olleen läheisissä väleissä hänen silloisen tyttöystävän kanssa.

Sydän isän suuren surun symbolina

Vesa-Matti Loiri on kommentoinut poikansa kuolemaa vain lyhyesti. 

Hän julkaisi Facebook-sivuillaan vanhan kuvan, jossa hän on pyörällä ajavan pienen Joonaksen kanssa.

Tekstinä oli vain pieni sydän. 


– Suruni on musertava. Ei tällaiseen voi varautua. Tuntuu tosi pahalta, Loiri kommentoi myöhemmin Ilta-Sanomille.

Kuvajulkaisu on kerännyt kymmeniätuhansia reaktioita ja tuhansia kommentteja. 

– Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka ovat ottaneet osaa suruuni, Loiri toteaa Ilta-Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat