Joonas Loirin rankka elämä: Välit vuosia poikki kuuluisan isän kanssa – mustasukkaisuusdraama johti tuomioon pahoinpitelystä

37-vuotiaana kuollut Joonas Loiri on kertonut haastatteluissa vaikeasta suhteesta isäänsä, ikoniseen Vesa-Matti Loiriin.

Joonas Loiri kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen marraskuussa 2013 julkaistussa haastattelussa, että hänen elämänsä voi jakaa eri aikakausiin. Ensimmäiset seitsemän vuotta hänellä oli täydellinen koti ja perhe.

– Kaikki muuttui, kun tulin kerran himaan ja yläkerrassa oli laukut pakattuna, Joonas Loiri sanoi.

Ei kutsunut Vesa-Mattia isäksi

Vanhempiensa eron jälkeen Joonas ei kutsunut Vesa-Mattia isäksi. He näkivät toisiaan harvoin.

– Jos olimme sopineet menevämme yhdessä Linnanmäelle, saatoin odottaa häntä monta tuntia porraskäytävässä. Viikkoa myöhemmin tuli puhelu, että sori, unohtui.

Pahin välirikko tapahtui, kun Joonas täytti 18 vuotta. Isä oli luvannut maksaa autokoulun, mutta ei avannut oveaan Joonakselle.

– Kun faija avasi oven kahden tunnin kuluttua, haukuimme toisemme niin, että fyysinen kontakti oli lähellä. Kaikki asiat kulminoituivat siihen, emmekä puhuneet toisillemme kuuteen vuoteen.

Laivaristeily paransa välit

Isän ja pojan välit kuitenkin korjaantuivat. Ilta-Sanomille antamansa yhteishaastattelun mukaan merkittäväksi hetkeksi tuli laivaristeily, jonne Vesa-Matti ja Joonas lähtivät kahdestaan.

– Ei sen ollut tarkoitus olla mikään välienselvittelyreissu. Päätettiin vain, että mennään. Varmaan kumpikin ajatteli, että asiat voisivat nyt järjestyä, Vesa-Matti kertoo.

Laivaristeilyllä he viettivät aikaansa yökerhon yläkerrassa katsellen salaa ihmisiä heille naureskellen. Keskustellessaan he huomasivat ajattelevansa asioista samoin.

– Satamaan mentiin napit vastakkain, ja laivalta käveltiin ulos kaulakkain, Joonas toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Ehdollista vankeutta

Vuonna 2016 Joonas Loiri nousi lehtiotsikoihin hieman ikävämmässä valossa. Heinäkuussa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Joonaksen 60 päivän ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Taustalla oli mustasukkaisuusdraama, sillä Joonas epäili uhrin olleen läheisissä väleissä hänen silloisen tyttöystävän kanssa. Syyttäjä valitti tuomiosta hovioikeuteen, mutta se ei muuttanut käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.  

Joonas kommentoi Seiskalle olevansa yllättynyt tuomiosta. 

– Kun syytteet olivat tuollaisia, eikä kukaan antanut yhtään positiivista merkkiä, olin ihan varma, että joudun vankilaan. Syyttäjähän haki minulle kolmea vuotta linnaa. Vaikka tiesin itse, mitä oikeasti oli tapahtunut, oli vaikea luottaa siihen, että oikeus tapahtuisi, hän totesi haastattelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja