Sairas F1-kisa huipentui ranskalaiskuskin sensaatiomaiseen temppuun: "En tiedä, mitä sanoa"

Brasilian GP päättyi dramaattisiin käänteisiinToro Rosson Pierre Gasly nousi F1-uransa ensimmäiseen palkintokorokepaikkaan yllettyään sensaatiomaisesti toiseksi. Ranskalainen oli kisan jälkeisessä haastattelussa äimän käkenä.

– Tämä on ensimmäinen palkintokorokesijani formula ykkösissä. En varmasti koskaan unohda tätä. Tämä on niin erityinen hetki.

– En tiedä, mitä sanoa. Tämä on niin tunteikasta, Gasly kommentoi.

Gasly pudotettiin vaisun alkukauden jälkeen Red Bullilta sisartalli Toro Rossolle. Hän ylsi kuitenkin nyt pienemmän tallin autolla uransa toistaiseksi parhaaseen saavutukseen. 

Gasly sai Brasilian kisassa lopussa loistotilaisuuden Ferrarien kolaroitua radalla. Hän hyökkäsi Lewis Hamiltonin kimppuun, kun Mercedes-kuski osui yhteen Red Bullin Alexander Albonin kanssa. Kuskin, jonka kanssa Gasly vaihdettiin päittäin.

– Olen onnellinen (moottoritoimittaja) Hondan ja Toro Rosson puolesta. Hämmästyttävä päivä, Gasly sanoi ja kehui Toro Rossoa siitä, että se on pystynyt tarjoamaan hänelle "fantastisen auton".

Gaslyn edellisiä palkintokorokesijoja saa hakea alemmista luokista ja vuodelta 2017 Super Formula -sarjasta. Ranskalainen korosti, ettei palkintokorokkeella olemisen tunnetta voi unohtaa.

– Tätä rakastan moottoriurheilussa, näitä tunteita, taisteluita. Jatkoin uskomista loppuun asti, yritin painaa sen mitä pystyin ja tilaisuus tuli meille.

– Isot onnittelut näille jätkille ja iso kiitos, Gasly sanoi Toro Rossolle.

Lue myös:

    Uusimmat