Sähkölämmitteisen talon ostaminen voikin olla nyt hyvä sijoitus, sanoo asiantuntija

Viisi vinkkiä energiankulutuksen pienentämiseksi 2:13
KATSO MYÖS VIDEO: Viisi hyvää vinkkiä energiankulutuksen pienentämiseksi. Oletko jo tehnyt näin?

Asiantuntija muistuttaa, että sähkölämmitteiset omakotitalot eivät ole tässäkään markkinatilanteessa välttämättä huono sijoitus.

Kuten MTV Uutiset aiemmin kertoi, korkea sähkön hinta on saanut monet kuluttajat pohtimaan vaihtoehtoisten energialähteiden hankintaa oman sähkölaskunsa pienentämiseksi.

Sähkön hinta puhuttaa myös asuntomarkkinoilla ja asuntonäytöissä kysellään nyt alan ammattilaisten mukaan lämmitysmuodon perään. Energiasyöppöä, sähkölämmitteistä taloa ei välttämättä tällä hetkellä saa niin helposti kaupaksi kuin aiemmin.

"Syytä synkkyyteen ei ole"

Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen kuitenkin rauhoittelee yrityksen tiedotteessa suomalaisia, jotka pohtivat asuntomarkkinoiden tulevaisuutta.

– Suomen asuntomarkkinoiden tilanne on pysynyt hyvänä, vaikka alkuvuoden vilkkaiden kauppakuukausien jälkeen onkin tapahtunut rauhoittumista lähes kaikkialla Suomessa. Silti syytä synkkyyteen ei ole, asuntokauppa ei ole pysähtynyt tai pysähtymässä missään päin Suomea.

Rantasen mukaan myös asuntojen hintakehitys on Suomessa pysynyt toisotaiseksi plussalla. Jatkossa hintakehitys maltillistuu ja pientä laskuakin voidaan nähdä, mutta mitään romahdusta ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

Asiantuntija suosittelee suuntaamaan katseet tulevaisuuteen: Sähkölämmitteinen talo voikin olla hyvä sijoitus

Sähkölämmitteisten omakotitalojen myynti takkuaa nyt selkeästi, sillä monet pelkäävät tulevan talven lämmityskustannuksia. Rantanen kuitenkin suosittelee suuntaamaan katseensa pidemmälle tulevaisuuteen.

– Kannattaa muistaa, että oman kodin ostaminen on aina pitkän ajan, vähintäänkin vuosien hankinta. Siksi ei pidä tuijottaa liikaa tämän hetken, kuukauden tai puolen vuoden päässä häämöttävää talousnäkymää, sähkön hintaa tai korkotasoa. 

Rantanen uskoo vakaasti, että sähkön saatavuus ja hinta tulevat asettumaan selkeästi kohtuullisemmalle tasolle ensi vuoden aikana. Niinpä myös sähkölämmitteisen talon käyttökustannukset tulevat tulevaisuudessa laskemaan. Rantasen mukaan sähkölämmitteisen talon ostaminen voikin nyt olla jopa hyvä sijoitus.

– Nyt sähkölämmitteisen omakotitalon saattaa saada kohtuuhintaan ja ostaja voi tehdä hyvät kaupat, ajatellen myös talon myöhempää arvonnousua. Asuntomarkkinoilla tyypillisesti trendit vaihtelevat, ja siitä johtuen myös sähkölämmitys voi tulevaisuudessa hyvinkin olla taas suosiossa, Rantanen toteaa tiedotteessa ja muistuttaa vielä:

– Vanha pörssiviisaus pätee asuntokauppaankin. Kun pörssissä menee heikosti ja kurssit ovat alhaalla, silloin kannattaa ostaa – ja toisin päin. Parhaat kaupat teet silloin, kun myyt kaikkien ostaessa, etkä osta silloin kun kaikki muutkin ostavat.

Katso myös video: Näin sähkökatko vaikuttaa jääkaappisi ja pakastimesi ruokiin

Näin sähkökatko vaikuttaa jääkaappisi ja pakastimesi ruokiin 5:22
Mitä tapahtuu jääkaapin ja pakastimen ruoille, jos tulee sähkökatko?

Lue myös:

    Uusimmat