Mainos

Säästöpankkiliitto: Nooa jatkaa entiseen tapaan

Nooa-pankin enemmistöomistaja eli säästöpankkiryhmä vakuuttaa Nooan jatkavan entiseen tapaan. Ryhmä on Säästöpankkiliiton toimitusjohtajan Markku Ruudun mukaan myös valmis ostamaan Pohjolan omistusosuuden yhtiöstä.

32 säästöpankilla on 70 prosenttia Nooa-pankista. Pohjolalla on 25 prosenttia ja Suomella 5 prosenttia.

Ruutu ei halunnut ennakoida, millaisilla järjestelyillä omistusvaihdos aikanaan tapahtuu.

- Me pyrimme pääsemään mahdollisimman hyvään yhteisymmärrykseen. OKO on ilmoittanut tiedotteessa, että he haluavat myydä (osakkeet), ja meitä ne kiinnostavat, Ruutu selvitti.

Nooa Säästöpankki Oy toimii pääkaupunkiseudulla ja sillä on yhdeksän konttoria. Suurin säästöpankki eli Aktia ei ole Nooan omistaja. Nooa aloitti toimintansa keväällä 2003.

Nooan toimitusjohtaja Oiva Iisakka muistutti, että Nooalla vahva ja vakaa enemmistöomistaja eikä Pohjolan ratkaisulla ole vaikutuksia Nooan pankkitoimintaan ja palveluiden saatavuuteen.

- Pohjolan tuotteet ovat helposti korvattavissa, Iisakka lisäsi.

Iisakan mukaan Nooan pankkitoiminta on käynnistynyt suotuisasti. Pankkia perustettaessa tappiota tiedettiin tulevan, mutta tappiot ovat jääneet selvästi pienemmiksi kuin suunnilleen samaan aikaan aloittaneella Tapiola Pankilla.

Iisakan mukaan kokonaistappiot pysyvät perustamisvaiheessa arvioidussa noin 10 miljoonassa eurossa ja plussalle Nooa päässee jo ensi vuonna. Kesäkuun lopussa pankilla oli noin 15 000 asiakasta ja sen tase oli lähes 250 miljoonaa eurossa.

Sekä Ruutu että Iisakka korostivat, ettei Nooa kilpaile Aktian kanssa vaan hakee asiakkaita säästöpankkiin kuulumattomista asiakkaista. Näitä on 95 prosenttia alueen väestöstä.

- Meille molemmille on varmaan potentiaalia enemmän kuin tarpeeksi. Nooa ei koskaan perustettu sitä varten, että sen tehtävä olisi hyökätä Aktian asiakkaiden kimppuun. Nooan tehtävänä on ottaa säästöpankkiryhmälle merkittävä osa pääkaupunkiseudun kasvusta ja potentiaalista. Yksin mikään säästöpankki ei olisi voinut sitä pääkaupunkiseudulla tehdä, hän selvitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.