Ruotsissa päätetään tänään rajavalvonnan tiukentamisesta – luvassa jälleen uusi Koraanin poltto

Koraanin polttamisten vaikutus turvallisuuteen 4:38
MTV Uutisten toimittaja Kati Kohonen kertoo tuoreimmat tiedot Ruotsin turvallisuustilanteesta.

Koraanin polttamisen kriminalisointi vaatisi Ruotsissa lakimuutoksen, mutta selvitystyö lakimuutoksen suhteen ei ole vielä edes alkanut.

Tukholmassa oleva MTV Uutisten toimittaja Kitta Kohonen kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, että Ruotsin turvallisuuspoliisin suurin huoli liittynee nyt jonkinlaisen terroriteon tai räjähdyksen mahdolliseen uhkaan. 

Rajavalvonnan tiukentamisen tarkoitus on ensisijiasesti lisätä rajavalvonnan resursseja ja toimintavaltuuksia sekä estää "pahisten pääsy maahan".

Koraanin polttamisen kriminalisointi vaatisi Ruotsissa lakimuutoksen, mutta Kohosen mukaan selvitystyö lakimuutoksen suhteen ei ole vielä edes alkanut. Pääministeri Ulf Kristessonin pitämästä tiedotustilaisuudesta ei käynyt ilmi ”minkäänlaista ratkaisua” Koraanin polttamisten lopettamiselle.

– Se johtuu selvästi siitä, että täällä on niin pitkät perinteet ilmaisunvapaudessa, että koetaan hyvin vaikeaksi puuttua siihen, Kohonen kertoo.

Pride -kulkueeseen osallistuminen huolestuttaa

Ruotsissa vietetään parhaillaan Pride -viikkoa, ja Kohosen mukaan ihmiset miettivät nyt, onko lauantain kulkueeseen turvallista osallistua. Muutoin kiristynyttä turvallisuustilannetta ei Kohosen mukaan pysty tunnelmasta aistimaan.

– Täällä ei hirveästi näy, että olisi pelkotiloja tai hermostuneisuutta. 

Katso toimittajamme raportti Ruotsista jutun ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat