Tukholman turvallisuustilanne mietityttää paikallisia – ratkaisua toistuviin Koraanin polttamisiin ei ole näköpiirissä

Mitä tukholmalaiset ajattelevat kaupungin turvallisuudesta? 0:28
Mitä tukholmalaiset ajattelevat kaupungin turvallisuustilanteesta? Toimittaja Kitta Kohonen kuvailee tunnelmaa kaupungissa.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson on kuvaillut Ruotsin turvallisuushuolia ”vakavimmiksi sitten toisen maailmansodan”. MTV Uutisten toimittaja Kitta Kohosen mukaan tukholmalaiset eivät ole huomanneet kaupungin turvallisuudessa mitään poikkeavaa, mutta monet pohtivat, onko lauantaiseen Pride-kulkueeseen osallistuminen turvallista.

Tukholmassa poltetaan Koraaneja toistuvasti, ja kaupungin turvallisuustilanne mietityttää paikallisia.

Tukholmassa oleva MTV Uutisten toimittaja Kitta Kohonen kertoi Seitsemän uutisissa, että Tukholmassa asuvat henkilöt pohtivat, uskaltavatko he osallistua lauantaina järjestettävään Pride-kulkueeseen ja uskaltavatko he ottaa lapsensa mukaan tapahtumaan.

Muuten tunnelma Tukholmassa on melko normaali. Kohosen mukaan Tukholman metrossa matkustavia ihmisiä ei hermostuta julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen.

Mukava kesäpäivä ollut täällä tänään. Ei näy mitään ihmeellisyyksiä ja tunnelma on ihan samanlainen kuin ennenkin.

Ruotsin hallitus tiukentaa rajavalvontaa, mutta ratkaisua ongelmaan ei ole

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ilmoitti rajavalvonnan tiukentamisesta tiistaina 1. elokuuta.

Samalla silminpistävää tiedotustilaisuudessa oli se, että mitään ratkaisuja tähän varsinaiseen ongelmaan eli siihen, että täällä toistuvasti poltetaan Koraaneja. Se aiheuttaa vihamielisiä reaktioita muslimimaista, niin siihen ei ole tällä hetkellä minkäänlaista ratkaisua. Sitä vasta pohditaan, Kohonen sanoo.

Ruotsin oppositio on arvostellut Kristerssonia matalan profiilin pitämisestä Koraanien polttamiseen liittyen.

Kohosen mukaan torstaina on jälleen luvassa Koraanin poltto, johon poliisi on myöntänyt luvan, sillä polttaminen ei ole laitonta. Koraanin polttava nainen on ilmoittanut motiivikseen sen, että ”islamin nimessä on tapettu niin paljon ihmisiä”.

Hallitus sekä Kristersson ovat olleet yhteyksissä muslimimaihin ja kansalaisjärjestöihin. Ruotsi yrittää painottaa sitä, että polttamisissa on kyse yksittäisistä tapauksista eikä valtion linjasta.

Katso video: Minkälainen tunnelma on Tukholmassa? Mitä toimia Ruotsin hallituksella on Koraanien polttamisten estämiseksi?

Toimittaja Kitta Kohonen kuvailee Tukholman turvallisuustilannetta 2:25

 

Lue myös:

    Uusimmat