Mainos

Ruotsin kouluissa huomioidaan maahanmuuttajien juhlapyhiä

Sigtunan kunnassa kaikki oppilaat taustaan katsomatta saavat vapaata ramadanin päätösjuhlan aikaan.

Ruotsin kouluissa ryhdytään ottamaan paremmin huomioon myös maahanmuuttaja-asukkaiden juhlapyhiä.

Esimerkkiä näyttää Tukholman pohjoispuolella sijaitseva Sigtunan kunta, jossa kurdien uusivuosi, muslimien paastokuukauden ramadanin päätösjuhla ja ortodoksisen kirkon pitkäperjantai ovat uusia juhlapäiviä, jolloin kaikki oppilaat saavat vapaata koulusta.

Myös muut kunnat aikovat ottaa mallia Sigtunasta, kertoo Dagens Nyheter tänään. Maahanmuuttajavaltaisessa Rinkebyssä esimerkiksi on päätetty, että opettajien koulutuspäivät sijoitetaan ramadanin päätösjuhlan aikaan. Näin koululaiset saavat olla vapaalla.

- Muslimilasten on hyvä huomata, että kaikki ovat vapaalla, kun he viettävät omaa juhlaansa. Se kohottaa itsetuntoa, sanoo Rinkebyn kaupunginosaneuvoston puheenjohtaja Abebe Hailu.

Sigtunan kunnan päättäjät katsovat, että ruotsalaisten on omaksuttava maahanmuuttajien kulttuuria, jotta todellinen kotouttaminen olisi mahdollista. Molemminpuolista sopeutumista edellytetään.

- Sekä maahanmuuttajien että syntyperäisten ruotsalaisten on sopeuduttava, jos halutaan todellista integraatiota, kommentoi Sigtunan kunnan edustaja Anna-Karin Lundström asiaa viime kuussa Ruotsin radiolle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.