Ruotsi laskee ennustetta talouskasvustaan koronaviruksen vuoksi –"varautukaa yllätyksiin"

Kartta näyttää, kuinka laajalle koronavirus on nyt levinnyt – yli puolet tartunnan saaneista parantunut 3:14
Kartta näyttää, kuinka laajalle koronavirus on nyt levinnyt – yli puolet tartunnan saaneista parantunut

Ruotsin hallitus leikkaa ennustettaan maan talouskasvusta tälle vuodelle 0,3 prosenttiyksiköllä koronaviruksen vuoksi.

Valtiovarainministeri Magdalena Andersson kertoi asiasta keskiviikkona. Uutistoimisto TT:n mukaan Andersson kutsui ennusteita poikkeuksellisen epävarmoiksi ja kehotti varautumaan yllätyksiin. Hän huomauttaa, että vaikutus Ruotsin taloudelle riippuu viruksen leviämisestä ja epidemian kestosta.

Anderssonin mukaan Ruotsi on valmis tukemaan talouttaan, jos tarve vaatii. Kyse on ennen kaikkea tuesta kunnille ja alueille sekä työmarkkinapoliittisista panostuksista.

Suomessa finanssiryhmä OP kertoi tänään leikkaavansa ennustettaan Suomen talouskasvusta tälle vuodelle 0,5 prosenttiyksiköllä. Ryhmän uuden ennusteen mukaan Suomen talouskasvu jää tasan nollaan. Syynä ovat esimerkiksi tuotantoketjuille aiheutuneet ongelmat, jotka ovat arvioituja suurempia, ryhmä kertoo.

Syyt Ruotsin ja Suomen vaikeuksille ovat samansuuntaisia. Molemmat maat ovat vientivetoisia, ja koronaviruksen koettelemalla Kiinalla on suuri merkitys niiden taloudelle.

Ruotsissa uusi koronavirus on TT:n mukaan diagnosoitu 33 henkilöllä keskiviikkoon puoleenpäivään mennessä. Tuoreimmista tapauksista kerrottiin keskiviikkona aamupäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat