Ruotsalaisratkaisu asuntopulaan: Opiskelijat asumaan kontteihin!

Ruotsin suurimmissa kaupungeissa on huutava pula opiskelija-asunnoista. Esimerkiksi Tukholman alueella on 9000 opiskelijaa vailla kotia, ja Malmössä lukema on 3000.

Ruotsalaissivusto NyTeknik kirjoittaa asuntoja tukholmalaisopiskelijoille välittävän KTH:n uudesta keksinnöstä rakentaa opiskelijoille kontin mallisia asuntoja, jotka voisi pinota muuttovalmiina päällekkäin.

KTH suunnittelee rakennuttavansa Tukholmaan 42 konttiasuntoa käsittävän kahdeksankerroksisen kompleksin, jonka jokainen asunto olisi kooltaan noin 25 neliömetriä. Lisäksi ylimpien asuinkonttien katolle tulisi oma kasvihuone.

Inspiraatio Hollannista

Konttiasuntoja suunnitellut arkkitehti Thomas Sandell perustelee hanketta myös sillä, että asuntojen rakentamiseen menisi noin puoli vuotta vähemmän aikaa kuin tavallisen asunnon rakentamiseen.

Inspiraatio konttiasuntoihin tulee Hollannista, jossa asuntopulaa on jo päädytty hillitsemään kyseisellä menetelmällä. Kontit rakennuttaa NCC-yhtiö, ja asuntojen pitäisi olla muuttovalmiina viimeistään vuoden 2014 alussa.

Teksti: Jokakoti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja