Ruotsalaismedia tiukkana: Täysi MM-fiasko

Ruotsalaismedia on lytännyt Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen esityksen, kun joukkue hävisi eilen puolivälieräottelussa Tsekille maalein 4-3. Nyt maassa spekuloidaan päävalmentaja Pär Mårtsin erolla.

Esimerkiksi ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet kirjoittaa ankaraan sävyyn päävalmentajaa kohtaan. Se myös tuomitsee Ruotsin häviön fiaskoksi.

Lehti yrittää udella valmentajalta eroa, mutta vielä hän ei ainakaan suostu paikkaansa jättämään valtavan pettymyksen jälkeen. Ruotsi on ulkona näin aikaisessa vaiheessa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2000.

Toinen ruotsalainen iltapäivälehti Expressen syyttää myös kisoja fiaskoksi. Se ihmettelee jutuissaan sitä, miten Ruotsin joukkue voi tippua puolivälierissä, kun sillä oli joukkueessaan peräti 16 NHL-vahvistusta.

– Tai ehkä juuri sen ansiosta joukkue putosi, Expressen kirjoittaa.

Ruotsalaisen talouslehti Dagens Nyhetin toimittaja Johan Esk huomio sen tosiasian, että Ruotsilla tulee olemaan lipunmyynnissä vaikeuksia ensi vuonna, kun kisojen päävastuu siirtyy Suomelta Ruotsille.

– Tämä oli pahinta (tappio), mitä voi tapahtua ensi vuoden MM-kisaorganisaatiota ajatellen. Jo tänä vuonna on ollut vaikeaa kaupitella lippuja. Lippujen myynnin aloittaminen ei tule olemaan helppoa tämän jälkeen, Esk kirjoittaa.

Jääkiekon MM-kisat järjestetään tänä vuonna Tukholmassa ja Ruotsissa. Kisojen päävastuu on tänä vuonna Suomella. Ensi vuoden kisat järjestetään myös Ruotsissa ja Suomessa, mutta päävastuu siirtyy Ruotsille.

Suomi eteni hienosti jääkiekon MM-kisojen välieriin Venäjää vastaan. Toisessa välierässä kohtaavat Slovakia ja Tsekki. Välierät pelataan huomenna.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat