Ruokia valmistellaan tänä jouluna paljon kotona

Kauppiaiden mukaan näyttäisi siltä, että jouluruokia valmistetaan tänä jouluna aikaisempaa enemmän kotona. Vantaan Citymarket Jumbon kauppias Matti Himberg kertoo, että ruoan valmistamiseen käytettäviä perustarvikkeita menee hyvin kaupuaksi.

- Semmosia perusruokia menee hyvin kaupaksi eli jauhoja ja sen tyyppisiä eli joulu valmistellaan kotona enemmän kuin aikasempina vuosina, kertoo Himberg.

Perinteisten ruokien lisäksi suomalaisessa joulupöydässä alkaa olla uusia vaihtoehtoja, ja esimerkiksi kalaa syödään aikaisempaa monipuolisemmin. Saarioisten markkinointipäällikön Ritva Mäenpään mielestä suomalaisten joulupöytä on edelleen hyvin perinteinen.

- Kyllä se suomalaisten joulupöytä on aika perinteinen että siellä on ne laatikot, rosollit ja kinkku, mutta kyllä sinne uusiakin tuotteita tulee, että tulee mieleen esimerkiksi tällanen bataattivuoka, joka on tänä vuonna ollut tosi suosittu.

Luomukinkut ovat niin suuressa suosiossa, etä ne on jo nyt myyty monesta paikasta loppuun. Kaikkiaan suomalaiset käyttävät ruokaostoksiin tänä jouluna noin 160 miljoonaa euroa.

Katso Pekko Ylösen juttu

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja