Ruokasoodavinkkejä miehille – estää työkalujen ruostumisen!

Varsinkin naiset tietävät, että ruokasoodaa voi käyttää kotona monenlaiseen siivoukseen ja hajujen poistoon. Mutta ruokasoodaa voidaan käyttää myös kaikkeen muuhunkin kotona, autotallissa ja verstaassa, ja vaimo kiittää.

Ruokasooda on pieneen purkkiin piilotettu ihmeaine. Ruokasoodalla puhdistuvat niin lavuaarit ja kattilat kuin teen likaamat kupitkin, mutta sopii se purkki miehekkäämpiinkin hommiin. ThisOldHouse.com listasi kymmenen miehistä kohdetta ruokasoodan käyttöön.

1. Irrottaa teipin. Tee paksu tahna ruokasoodasta ja vedestä. Hiero tahnaa kiinnitarttuneeseen teippiin ja pyyhi puhtaaksi.

2. Tukahduttaa liekit. Pidä rasia ruokasoodaa verstaassa tai keittiössä kätevästi käsillä. Voit tukahduttaa pienet liekit ripottelemalla ruokasoodaa niiden päälle.

3. Pyydystää torakat. Laita matalaan astiaan yhtä paljon sokeria ja ruokasoodaa. Torakat pitävät sokerista, mutta tämä sekoite on niille tappava.

4. Täsmäpuhdistaa maton. Mikäli olet onnistunut tiputtamaan voiteluöljyä tai työkalut ovat muuten vaan tahrineet vaimon maton, ripottele päälle ruokasoodaa ja anna vaikuttaa tunnin verran. Harjaa varovasti kostealla sienellä tai harjalla, ja imuroi loput liat.

5. Estää ruostumisen. Avoinna oleva ruokasoodapurkki työkalukaapissasi estää kosteuden muodostumisen ja työkalujen ruostumisen. Mikäli työkalut ovat jo ruostuneet, voit poistaa ruostetta ruokasooda-vesitahnalla. Anna vaikuttaa. Harjaa vaikka hammasharjalla ja huutele vedellä.

6. Pitää putket puhtaana. Kaada kerran viikossa 1,5 desiä ruokasoodaa ja saman verran etikkaa keittiön viemäriin - pitää putkitukokset poissa.

7. Puhdista suihkukaapin ovi. Kaada ruokasoodaa kostealle sienelle ja pyyhi suihkukaappi. Huuhtele lopuksi lämpimällä vedellä.

8. Puhdistaa grillin. Ripottele ruokasoodaa grillille. Anna vaikuttaa yön yli, ja pyyhi karstat irti aamulla teräsharjalla ja lämpimällä vedellä.

9. Poistaa hajut käsistä. Kaada kämmenellinen ruokasooda käteen, lisää lämmintä vettä ja hiero kädet yhteen pinttyneiden hajujen poistamiseksi.

10. Raikasta kirjat. Laita homehtuneelta tuoksuvat kirjat muovipussiin, ripottele päälle ruokasoodaa, ja sulje pussi. Anna seistä pari viikkoa hajujen ja homeen poistamiseksi.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat