"Runway was perfect" – Näin ensimmäinen kone laskeutui Enontekiön uusitulle lentokentälle

1:55
Katso videolta, kun Enontekiölle laskeutuu ensimmäinen matkustajakone.

Kunta otti haltuun heinäkuussa Enontekiön lentoaseman. Maanantaina uusitulle kentälle laskeutui ensimmäinen matkustajakone.

Lapissa sijaitsevassa Enontekiön kunnassa on ollut lentoasema vuodesta 1980 asti. Heinäkuussa koettiin iso muutos, kun aseman omistus muuttui Finavialta Enontekiön kunnalle.

Kunta perusti lentoaseman yhteyteen kaksi yhtiötä, joista toisen tehtävä on pyörittää lento-operointia ja toisen tehtävä on olla omistajayhtiö lentoaseman maa-alalle, rakennuksille sekä infrastruktuurille.

Brittituristeja kuljettanut matkustajakone laskeutui kentälle maanantaina

Lentoasema sai ilmailuviranomaisen eli Traficomin myöntämän luvan lentotoimintaan viime viikon perjantaina.

Ensimmäinen matkustajakone laskeutui kentälle jo heti seuraavana maanantaina.

– Tänne laskeutui maanantaina Lontoon Gatwickista Boeing 737-800 -matkustajakone. Charter-lento toi brittituristeja tullessaan. Lentäjä antoi vielä palautetta kiitotien kunnosta sanoen "runway was perfect". Tuntuu voittajalta, tässä on tehty paikallisporukalla iso määrä työtä ja nyt ollaan valmiita, kertoo lentoaseman päällikkö Marko Halla.

Halla on hyvin tyytyväinen siihen, että brittituristit saapuvat vihdoin lomailemaan Lappiin ulkomailta.

– Meille on tulossa talvi- ja joulusesonkina noin 80 konetta. Kaikki tulevat Englannista. Brexit ja tullausmuodollisuudet vaikuttavat toki eri tavalla kuin aiemmin, mutta kyllä tähän ollaan tyytyväisiä, hän kertoo.

Lentoasemalle oli saapunut seuraamaan historiallista hetkeä myös paljon kuntalaisia.

Enontekiöläinen Pekka Visala kuvasi, kun matkustajakone laskeutui asemalle ensimmäistä kertaa maanantaina. Katso video yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja