Ruistaikinakuppi kukkapastasalaatille

Valmiista ruistaikinasta teet kätevästi syötävän astian salaatille. Kipoksi käy uunin kestävä astia, esim. klassinen Teema-kulho, mutta myös erilaiset silikoni- tai foliovuoat toimivat. Tee salaatista keväisen raikas ja kevyt, käytä siihen runsaskuituista kauniin keltaista pastaa.

6 annosta alkuruokana

Valmistusaika: 50 minuuttia

Ruiskuppi:
1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa

Salaatti:
3 dl vettä
3 dl appelsiinituoremehua
1 tl suolaa
4 dl Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
300 g vihreää parsaa
250 g minitomaatteja (rasia)
noin 100 g retiisejä (nippu)
100 g kevätsipulin varsia
100 g (1½dl ) cashewpähkinöitä
100 g (kevyt) fetajuustoa kuutioina

Kastike:
100 g (kevyt) sinihomejuustoa
1 dl (kevyt) kermaviiliä (voi olla laktoositon)
1-2 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
1 tl hienonnettua viherpippuria

Jaa ruistaikina kuuteen palaan (kumpikin levy kolmeen osaan) ja kauli ne ohuiksi pyöreiksi pohjiksi, halkaisija noin 20 cm. Asettele palat voideltuihin uuninkestäviin vuokiin (esimerkiksi Teema-kulhot). Myös silikoniset kuppimaiset piirasvuoat sopivat tähän hyvin. Pistele pohjat haarukalla.

Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. Anna ruiskuppien jäähtyä vuoissaan.

Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä 7–8 minuuttia. Appelsiini-mehu-vesiseos voimistaa makaronin keltaista väriä ja antaa makua. Valuta makaronit, mutta ota keitinvesi talteen. Huuhdo makaronit nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta ne jäähtyvät.

Kuori ja pilko parsat. Keitä ne makaronien keitinvedessä napakan kypsiksi, noin 3–5 minuuttia. Lohko tomaatit ja retiisit ja pilko sipulin varret. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Valmista kastike. Murusta sinihomejuusto kermaviiliin ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin sekaan. Jaa salaatti jäähtyneisiin ruiskuppeihin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

VINKKI: Salaatin syötyäsi voit syödä myös ruiskupin, jossa salaatti tarjottiin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat