Ruisrock-lippujen pimeä kauppa rehottaa netissä – myyty jopa yli kolminkertaisella summalla!

Perjantaina Turussa starttaavaan Ruisrockiin on virallisissa lippukaupoissa jäljellä enää vähäinen määrä lippuja. Epävirallisissa nettikaupoissa lipuista pyydetään huimia summia.

Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva kolmipäiväinen Ruisrock alkaa tänään perjantaina Turussa.

Helle hellii parhaillaan Suomea ja jo viikolla myytiin loppuun Ruisrockin lauantain liput, kolmen päivän liput sekä kahden päivän lipuista pe-la ja la-su.

MTV.fin tavoittama Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä myhäilee festivaalin lipunmyynnin kulkevan ennätystahdissa. Viime vuonna festivaali veti oman ilmoituksensa mukaan 93 000 kävijää.

– Perjantaille on vielä jonkin verran lippuja jäljellä, mutta ei kauheasti. Eivät ne kovin pitkälle riitä, joten saa nähdä riittääkö lippuja portille asti. Sunnuntaille on sitten enemmän lippuja jäljellä ja perjantai-sunnuntai yhdistelmälippuja löytyy, Niemelä kertoo.

– Ennätystahdissa tässä lippuja myydään, joten voi olla, että vielä päästään viime vuotta kovempiin lukemiin. Aurinko paistaa ja ihmisillä on hyvä Ruisrock-pöhinä, Niemelä fiilistelee.

Pimeillä markkinoilla lauantain lipun hinta jopa 300 euroa

Huima lipunmyynti on tuonut mukanaan myös lieveilmiöitä. Epävirallinen lippukauppa rehottaa niin sosiaalisessa mediassa kuin netin huutokaupoissa.

Esimerkiksi Huuto.net-nettihuutokaupassa yksittäisestä lauantain lipusta pyydettiin parhaillaan jopa 300 euron summaa. Myös parissa sadassa liikkuvien yksittäislippujen summat nousevat huutokaupassa tasaista tahtia. Virallista kautta lauantain lipun hinta olisi ollut 80 euroa.

– Emme suosittele lippujen ostamista muuta, kuin virallista kautta. Lipun ostamisessa muuta kautta on omat riskinsä, että onko lippu varmasti aito tai PDF-lippu käyttämätön. Suosittelemme äärimmäistä varovaisuutta.

Ruisrockin järjestäjillä ei valitettavasti ole mahdollisuuksia vaikuttaa sen suuremmin lippujen pimeään nettikauppaan. Ostaja on vastuussa tilanteesta myös portilla, jos lippu ei olekaan aito.

– Seuraamme epävirallista nettikauppaa. Jos nettikaupassa näkyy selkeä väärinkäyttö, niin yritämme puuttua siihen. Toki se on vaikeaa, koska myyjänä on yksityinen henkilö. Tässä on tosi vähän vaihtoehtoja.

– Tarkka kannattaa olla, sillä tässä on tosi vähän vaihtoehtoja. On hirveän surullista tulla portille ja todeta, että lippu ei käykään. Siinä tapauksessa emme valitettavasti voi auttaa. Virallista reittiä lipun ostaessa ostajasta jää meille tiedot talteen ja se auttaa.

Ruisrock muistuttaa lippukäytännöistään myös Facebook-sivullaan. Ruisrockin virallisia lipunmyyntipisteitä ovat Tiketti, Lippupalvelu Oy ja Lippu.fi.

Lue myös:

    Uusimmat