Rotuesittelyssä: Venäjänsininen

Ansioluettelonsa salat paljastaa satiininen, sininen pikkupantteri, eli venäjänsininen kissa.

Osaaminen ja erityistaidot

Luonteeltani olen valpas ja avoin, älykäs, leikkisä ja sangen kovaääninen, kun kaipaan huomiota! Olen ystävällinen ja arvokas, harkitsevainen ja utelias, mutta hyvin itsenäinen. Jotkut sanovat, että olen pidättyväinen. Kiinnyn omaan perheeseeni vahvasti, kuten useimmat kissat yleensäkin. Mutta moni vieras saa nähdä minusta vain sinisen vilauksen! Useamman kissan laumassa vaalin omaa tilaani, mutta osaan olla myös sosiaalinen lajitovereitani kohtaan. Sovin hyvin erilaisiin koteihin ja erilaisille ihmisille. Koirienkin kanssa pärjään.

Koulutus ja työkokemus

Venäjänsinisen historialliset tassunjäljet johtavat Venäjälle. Siellä sinisiä kissoja on pidetty onnen tuojina, kotien kaunistuksena. Sinisiä, vihreäsilmäisiä, kissoja ovat hovissaan pitäneet lemmikkeinään Venäjän hallitsijatkin!

Viime vuosisadan loppupuolella tuotiin Englantiin sinisiä kissoja Venäjältä. Venäjänsininen käytännössä melkein hävisi toisen maailmansodan melskeissä. Pohjoismaissa venäjänsinisen kasvatus alkoi Tanskassa 1940-luvulla, josta rotu levisi Ruotsin kautta myös Suomeen. Suomessa syntyi ensimmäinen venäjänsininen pentue 1960-luvulla.

Harrastukset ja mielenkiinto

Liikun joustavasti ja notkeasti, muistutankin pientä harmaata pantteria! Minulla viehättävän vivahteikas ääni. Olen älykäs ja seurallinen kissa, ja osallistun mielelläni kodin puuhiin. Lapsiperheissä nautin lasten touhujen seuraamisesta ja osallistun mielelläni lasten leikkeihin. Kehrään myös mielelläni oman emäntäni tai isäntäni sylissä, kiintymykseni osoitan puskemalla. Olen usein vielä vanhemmallakin iällä varsin leikkisä ja aktiivinen!

Olen kissa, joka haluaa olla läsnä, vaatimatta kuitenkaan jatkuvaa huomiota. Kuitenkin olen koko ajan tietoinen siitä, mitä teet kulloinkin tai mitä kotona tapahtuu – valppaat vihreät silmäni seuraavat joka askeltasi. Olen ulkonäköni vuoksi suosittu näyttelykissa.

Muuta

Olen hoikka ja siro, mutta silti jäntevä ja voimakas atleetti. Raajani ovat pitkät ja hoikat, kaula pitkä, samoin kärkeä kohti kapeneva häntä. Pääni on lyhyt kiila, päälaki pitkä ja litteä, nenänvarsi suora ja leukani voimakas. Korvani ovat isot ja avoimet.

Silmät ovat kaunistukseni! Ne ovat isot, kaukana toisistaan, mantelinmuotoiset ja loistavan voimakkaan vihreät. Turkkini on keskisininen, silkkisen pehmeä, hopeanhohtoinen. Sen rakenne on epätavallinen: turkkini aluskarva on yhtä pitkä kuin päällyskarva, joten turkkini on lyhyt, pehmeä ja tiivis. Kuin satiinia!

Motto

"Siniverisyys merkitsee aatelisuutta."

Suosittelijat

Sinisen värin ystävät, lapsiperheet


MTV3/Helmi

Lähde: Kissaliitto.fi, suomenvenäjänsiniset.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja