Roope Salminen puhuu vaikeasta suhteesta äitiinsä Minna Turuseen Helsingin Sanomissa: "Kun törmäsin häneen kadulla, hän ei tunnistanut minua"

4:20
Alkoholismista avoimesti puhunut Roope Salminen kertoo saamastaan palautteesta Kesäterassi-ohjelmassa

Roope Salminen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa harvinaisen avoimesti äitisuhteestaan.

Näyttelijä-juontaja Roope Salminen on puhunut vain harvakseltaan julkisuudessa äidistään Minna Turusesta.

Nyt hän puhuu asiasta harvinaisen avoimesti Helsingin Sanomien tuoreessa haastattelussa, jossa mukana on myös hänen näyttelijäisänsä Eppu Salminen.

Eppu kertoo haastattelussa, että heidän suhteensa Minnan kanssa alkoi rakoilla, kun Roope oli kaksivuotias. Pariskunta muutti lopulta erilleen, jonka jälkeen Minnalla alkoi mennä lujaa.

Roope muistelee haastattelussa hetkeä, kun alkoi olla huolissaan äidistään.

– Kun olin 12, Minna sai Kiss FM:n aamutiimistä potkut, sillä hän ei mennyt Jussigaalan jälkeisenä aamuna töihin. Hän alkoi olla usein Seiskan kannessa. Olin huolissani. Googlailin, miten alkoholismia hoidetaan ja ehdotin, että menemme jonnekin juttelemaan. Mutta Minna valitsi päihteet. Tajusin, että ehkä maailma ei toimikaan niin kuin Eppu on opettanut, Roope kertoo haastattelussa.

13-vuotiaana Roopen luottamus äitiinsä meni kokonaan ja hän pisti välit poikki. Tuolloin isä kertoi, miten rumasti asiat olivat todellisuudessa menneet. 16-vuotiaana Roope otti jälleen yhteyttä äitiinsä, kun muutti yksin asumaan.

– Aloimme käydä baarissa, ja bondailu tuntui tosi hyvältä. Epun kanssa dokaaminen olisi ollut järjetön ajatuskin, sillä meillä oli selkeä lapsivanhempi-suhde. Hän ei tiennyt puuhistani, olin hyvä peittelemään, hän toteaa Helsingin Sanomille.

– Mutta Minnan päihdeongelma paheni. Kun törmäsin häneen kadulla, hän ei tunnistanut minua. Oli mahdotonta pitää yhteyttä, ja Eppu tuki minua asiassa, hän jatkaa haastattelussa.

Roope kertoo, ettei ole nähnyt äitiään pitkään aikaan eikä hän ole varma, missä maassa hän on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja