Roope Hintz avasi unelmakautensa taustan – Dallasin toiselle suomalaistähdelle vuolasta hehkutusta: "Viime vuonna nähtiin"

NHL-tähti Roope Hintz lupailee kesäkuulumistensa lomassa: "Meillä menee varmasti paremmin ensi vuonna" 4:00
NHL-tähti Roope Hintz lupailee kesäkuulumistensa lomassa: "Meillä menee varmasti paremmin ensi vuonna."

Roope Hintzillä on takana uransa paras kausi NHL-jäillä. Dallas Starsin suomalaishyökkääjä murskasi useita rajapyykkejä.

Pääkuvan videolla Roope Hintzin kommentteja huimasta NHL-kaudesta sekä näytteitä tähtihyökkääjän golftaidoista. 

Hintz, 26 kirjautti 73 otteluun 75 tehopistettä ja rikkoi oman runkosarjan piste-ennätyksensä (37+38). Hän teki myöhemmin myös pudotuspeleissä historiaa painettuaan ensimmäisellä kierroksella Minnesota Wildia vastaan Starsin piste-ennätyksen yhden Playoff-sarjan aikana (11 pistettä). Laskenta käynnistyy kaudesta 1993-1994, kun seura myytiin Texasiin ja vaihtoi nimensä Minnesota North Starsista Dallas Starsiksi.

Hintz tilastoi yhteensä 24 tehopistettä koko pudotuspelien aikana. Tamperelainen näkee löytäneensä omissa otteissaan tasaisuutta.

– Pystyin olemaan joka ilta mukana, eikä tullut sellaisia ohipelejä. Sai joka ilta tuotettua jotain ja oli sellainen kokonaisvaltainen pelaaja, Hintz arvioi pelaamistaan MTV Urheilulle Pirkkalan golfkentällä.

Dallasin matka kaudella 2022-2023 katkesi Konferenssifinaaleissa, kun Vegas Golden Knights oli 4-2-otteluvoitoin vahvempi.

Vegas voitti lopulta myös Stanley Cupin jyrättyään Florida Panthersin viimeisenä esteenä vain viisi ottelua kestäneessä finaalisarjassa.

– Se on pienestä kiinni. He puolustivat todella hyvin, emmekä me saaneet oikein laadukkaita paikkoja,  Hintz arvioi tuoretta mestaria.

– Myös meidän ylivoimamme hiljeni heitä vastaan, vaikka muuten se oli todella hyvää pleijarien aikana.

Dallasissa on vallinnut vahva suomalaisedustus jo useamman vuoden ajan. Hintzille härmäläistä seuraa ovat antaneet Miro Heiskanen, Esa Lindell, Jani Hakanpää jaJoel Kiviranta.

Joskus tuntuu jopa kummalliselta, että kopissa kommunikointikielenä maan miesten kanssa toimii englanti.

– On se välillä haastavaa, vaikka tässä vaiheessa pitäisikin tulla luonnostaan. Välillä saa miettiä, että mitä toi nyt puhuu, Hintz kommentoi.

Suomalaisviisikosta Heiskanen kuuluu NHL:n ehdottomien kärkipuolustajien joukkoon. 73 tehopistettä viime kaudella nikkaroinut Dallasin varakapteeni saa Hintziltä valtavat kehut.

Maailmanluokan top 5 -pakki koko maailmassa. Viime vuonna nähtiin, mitä hän pystyi tekemään hyökkäyksessä. Tuli niitä onnistumisia enemmän pisteidenkin valossa, suomalaistähti hehkutti seuratoveriaan Heiskasta.

Hintz solmi Dallasin kanssa kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen marraskuussa 2022. Sopimuksella oli arvoa jopa 67,6 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat