Jesse Puljujärven tulevaisuus on iso kysymysmerkki – agentin mukaan yksi ovi pysyy kiinni: "Kaikki sen tiedostavat"

NHL-hyökkääjä Jesse Puljujärven molemmat lonkat operoitiin viime viikolla Pohjois-Amerikassa. Edessä on todella pitkä toipilasaika. Puljujärvestä tuli viikonloppuna rajoittamaton vapaa agentti, eikä uran seuraava osoite ole selvillä.

Puljujärven, 25, lonkkaoperaatio tehtiin New Yorkissa. Suomalaishyökkääjä kertoi viikonloppuna Ylelle, että leikkaus oli välttämätön. Lonkkia oli puhdistettu rustosta ja luupiikeistä jo aiemmin.

Lonkkaleikkaus on jääkiekkoilijan pelitaipaleen varrelle osuessaan merkittävä pakkopaussi uralle. Toipumisaika tämänkaltaisesta operaatiosta on eri arvioiden mukaan vähintään puoli vuotta.

Toipilasjakson alkajaisiksi suomalaishyökkääjän tulevaisuudesta muodostui suuri kysymysmerkki. Carolina Hurricanes jätti odotetusti perustarjouksen tekemättä, jolloin Puljujärvestä tuli rajoittamaton vapaa agentti. Hän on vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa. 

Puljujärven tie NHL:ssä on ollut kuoppainen. Päättyneellä kaudella hänet kaupattiin Edmontonista Carolinaan, jossa vastuu ja tulos jäivät pieneksi. 

MTV Urheilu tavoitti Puljujärven agenttina työskentelevän Markus Lehdon. Lehdon mukaan suomalaishyökkääjä kiinnostaa useassa eri NHL-seurassa, edessä siintävästä kuntoutusajasta huolimatta. 

– Kyllä tässä on ollut todella paljon keskusteluja seurojen kanssa. Tähän liittyy paljon muitakin seikkoja, ennen kuin mitään sopimusta lopullisesti tehdään. Rosterirajoitukset, palkkakattoasiat ja moni muu, Lehto sanoo. 

Puljujärven leirissä ei katsella NHL:n ulkopuolelle ollenkaan. Kertaalleen aiemmin Pohjois-Amerikan uralleen aikalisän ottanut Puljujärvi palasi kaudella 2019–2020 Oulun Kärppiin, mutta tässä tilanteessa Euroopan sarjoihin siirtymisestä ei edes keskustella.

– No ei todellakaan. Kyllä me tiedetään, että Eurooppa on olemassa, mutta sitä ei ole mietitty vaihtoehtona, Lehto linjaa. 

– Mies on NHL-pelaaja, kaikki sen tiedostavat Pohjois-Amerikassa. Sen suuntaista on ollut kiinnostus myös, Lehto vakuuttaa. 

Jesse Puljujärvi on pelannut NHL-urallaan kaikkiaan 334 ottelua, joissa tehopisteitä on syntynyt 51+63=114. 

Lue myös:

    Uusimmat