Mainos

"Rokotevastainen liike voi joutua vastuuseen"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajan Pekka Puskan mielestä sikainfluenssasta on ollut liikkeellä käsittämätön määrä huhuja ja virheellistä informaatiota, joka on saanut monet epäilemään rokotuksen turvallisuutta ja sen sivuvaikutuksia.

Suomenmaa-lehden haastatteleman Puskan mukaan tällaisten huhujen levittäjät saattavat joutua vielä vastuuseen.

- Jos tulee kuolemantapauksia henkilöille, jotka ovat kieltäytyneet rokotuksesta uskoen näihin perättömiin huhuihin, niin se on tietysti ikävä asia. Silloin huhujen levittäjille tulee tiettyä painetta päänsä päälle, ja heillä on jonkunlainen osavastuu kuolemista, sanoo Puska Suomenmaassa.

Puska harmittelee, että rokotusvastaista, harhaanjohtavaa tietoa on levittänyt pieni yhden asian liike, jolla ei ole mitään tekemistä lääketieteen kanssa. Puska viittaa Rokotusinfo-sivustoon, joka on muutaman kansalaisen ylläpitämä rokotusvastainen internetsivusto.

THL:n pääjohtaja suosittelee sikainfluenssarokotusta "ilman muuta" kaikille suomalaisille. Hän sanoo ottavansa sen myös itse, kun oma vuoro tulee.

Puska pitää selvänä, että Suomessa tulee sikainfluenssaan kuolemaan yli sata ihmistä. Tautiin sairastuvien määrää Puska ei sen sijaan halua ennustaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.