Robert Fernley on kuollut – formuloissa suuren surun viikonloppu

Force Indian apulaistallipäällikkönä formula ykkösissä vuosikymmenen toiminut Robert "Bob" Fernley, 70, on kuollut perjantaina. F1 ja Fernleyn entiset kollegat ovat vahvistaneet suru-uutisen.

Brittiläinen Fernley toimi Vijay Mallyan omistaman Force Indian apulaistallipäällikkönä vuosina 2008–2018 ja edusti intialaista liikemiestä varikoilla. 

– Bob kertoi aina meille, mitä Vijay haluaisi tietyissä tilanteissa, mikä oli erittäin hyödyllistä, Force Indian entinen operatiivinen johtaja ja Alpinen nykyinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer sanoi Motorsport.comille.

– Hän antoi muun organisaation keskittyä käsillä olevaan työhön kilpa-ajossa, auton parantamiseen, ihmisten palkkaamiseen, ja hän hoiti kaiken politiikan.

Fernley johti myöhemmin McLarenin IndyCar-projektia ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n yksipaikkaisten autoluokkien komissiota.

Formulapiireissä on vietetty surullista viikonloppua. Formula Regional -sarjassa kilpaillut 18-vuotias alankomaalaiskuljettaja Dilano van 't Hoff kuoli Belgian Span radalla sattuneessa joukkokolarissa tänään lauantaina

Lue myös:

    Uusimmat