Rintamamiestalon remontti valmis - yhteenveto

Seurasimme viime keväänä muutamassa ohjelmassa rintamamiestalon peruskorjausta. Keskeisimmät asiat olivat lämmöneristyksen parantaminen, huonejärjestyksen muuttaminen, ilmanvaihdon täydellinen uusiminen ja mittavat kellaritilojen parannustyöt, joiden yhteydessä mm. räjäytettiin kalliota pois huonekorkeuden lisäämiseksi.

Tässä todettiin taas kerran, kuinka perustavaa laatua olevilla, huolellisesti toteutetulla peruskorjaustoimenpiteillä nämä kauniit talot saadaan vastaamaan nykyajan asumisvaatimuksia.


Kellariin laitettiin kapilaarikatkoksi sepelikerros, jonka paksuus oli parhaimmillaan lähes puoli metriä. Sen päälle tulivat lämmöneristeet, vesikiertoinen lattialämmitys, raudoitukset ja kutistumaverkot minkä jälkeen valettiin lattialaatta. Myös näissä tiloissa seinät lämpöeristettiin sisäpuolelta.
Työ jatkuu vielä ulkopuolella, salaojien ja sokkelin parannuksilla. Perustusten vierustat on kaivettu auki ja sinne on valettu vesitiiviillä betonilla kourut, mihin salaojaputket lasketaan. Ne verhoillaan vielä suodatinkankaalla siten, ettei juurikasvusto pääse tunkeutumaan niihin.

Sokkelin juureen on myös laitettu perusmuurilevy. Lämmöneristyksen, vesitiiviin betonin ja perustuksen liittymä on tehty kumibitumihuovalla. Jos siihen syntyy jonkinlaista kutistumaa tai liikettä, vedet eivät pääse perustusten sisälle.

Lue myös:

    Uusimmat