Rikoksesta epäilty Juhana Vartiainen puolustautuu MTV:lle: "Olen se, joka soitti poliisit"

Juhana Vartiainen kommentoi rikosepäilyään MTV:lle: "Olen se, joka on soittanut poliisit paikalle" 3:23
Näin Juhana Vartiainen kommentoi rikosepäilyään MTV:lle – kuuntele koko haastattelu.

Helsingin pormestari Juhana Vartiaista epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä. Näin hän kommentoi asiaa MTV Uutisille. 

Rikosepäily liittyy Pohjola-Norden-kansalaisjärjestön toimintaan. Vartiainen toimi järjestön hallituksen puheenjohtajana 2019–2022. 

Vartiainen on yksi viidestä rikosepäillystä tapauksessa. Vartiainen kertoo MTV Uutisille antamassaan haastattelussa, että häntä on kuultu asiassa.

– Epäily koskee sitä, valvoiko Pohjola-Nordenin hallitus riittävästi silloisen toiminnanjohtajansa palkkaetuja. 

"Olen se, joka soitti poliisit"

Vartiainen kertoo, ettei mielestään laiminlyönyt valvontavelvoitteitaan, päinvastoin. Vartiainen kertoo olleensa nimenomaan se, joka käynnisti tapahtumaketjun, jonka vuoksi nyt syyteharkinnassa ollaan. 

– Kun väärinkäytöksistä tuli näyttöä, kutsuin välittömästi hallituksen koolle, vaihdoimme toiminnanjohtajaa ja pyysimme selvityksen, joka johti rikosilmoitukseen. Olen se, joka on poliisit soittanut paikalle.

Vartiainen vahvistaa, että rikoksia on tapahtunut hänen puheenjohtajakautensa aikana, mutta ne olivat alkaneet jo aiemmin.

– Ne olivat alkaneet toki paljon aikaisemmin. Kunnes panin niille stopin ja vaihdoin toiminnanjohtajaa. Heti, kun sain asiasta vihiä, vaihdoimme toiminnanjohtajaa. 

Pohjola-Norden järjestön tavoitteena on edistää pohjoismaista yhteistyötä Suomessa.

Tapauksesta kirjoitti ensimmäisenä Hufvudstadsbladet

Lue myös:

    Uusimmat