Riikka Purra MTV Uutisille: Perussuomalaiset ei aio "ripittäytyä" tai tehdä muitakaan temppuja RKP:n toiveesta

Hallituksen tilanne on auki, sanoo RKP:n Henriksson 2:14
Näin RKP:n Henriksson kommentoi hallituksen tilannetta

Riikka Purran (ps.) mukaan perussuomalaisten ministerit eivät aio ryhtyä aktiivisesti katumaan aiempia tekstejään. 

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoi tänään odottavansa, että perussuomalaisten ministerit katuvat aiempia "ilmeisen rasistisia" tekstejään, ja osoittavat käytännössä irtisanoutuvansa rasismista. 

Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) mukaan perussuomalaisten ministerit eivät aio ryhtyä ripittäytymään RKP:n toiveesta.

– Minulla, (Wille) Rydmanilla tai muilla ministereillämme ei ole enempää tarvetta ripittäytyä, suorittaa ”aktiivista katumusta” tai tehdä muitakaan temppuja sen paremmin opposition kuin RKP:nkään toiveesta. Toimimme tehtävissämme ministeriltä vaadittavalla tavalla hallituksen toisena suurena puolueena ja noudatamme hallitusohjelmaa, Purra kommentoi MTV:lle sähköpostitse.

RKP:ssa huolta ovat herättäneet muun muassa Purran aiemmat blogitekstit sekä elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) julkisuuteen nousseet yksityisviestit, joiden vuoksi RKP:ssä on epäilty, onko perussuomalaisten irtisanoutuminen rasismista aitoa.

Purran mukaan perussuomalaiset on sitoutunut hallituksen toiminnan periaatteisiin, kuten yhdenvertaisuuteen, syrjimättömyyteen ja oikeusvaltioperiaatteeseen. 

– Toimintaamme ministereinä voi ja kannattaa arvioida sillä perusteella, miten olemme näissä tehtävissä onnistuneet. Sen sijaan koko kesän jatkunut hysteerinen perussuomalaisten ajojahti joko 15 vuotta vanhojen, kontekstistaan irrotettujen somekommenttien tai typerien yksityisviestien perusteella on toinen asia. 

Purran mukaan hallitukselta odotetaan toimia maan "konkreettisten ongelmien ratkaisemiseksi eikä opposition tai oikeistohallitusta muuten vastustavien tahojen pillin mukaan säntäilyä."

Ei lisää rahoitusta rasismin vastaiseen työhön velaksi

Hallitus valmistelee parhaillaan tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä. Tiedonanto annetaan eduskunnalle syysistuntokauden alussa.

Henriksson vaati tänään, että tiedonannossa tulisi linjata konkreettisia toimenpiteitä, ja osoittaa rahoitusta rasismin vastaiseen työhön esimerkiksi kansalaisjärjestöille. Purra ei ole valmis lisäämään rahoitusta ainakaan velaksi.

Tiedonanto ei peruuta yhdestäkään hallitusohjelman kirjauksesta, vaikka se selvästi on monien haaveena, eikä vaikeassa julkisen talouden tilanteessa tarjoa uutta rahoitusta. Suomi tekee huomattavan paljon sekä maahanmuuttajien kotoutumista edistäviä että syrjinnän vastaisia toimia, Purra sanoo viitaten muun muassa Suomen sijoittumiseen maiden välisessä Mipex-indeksivertailussa.

Mikäli hallituspuolueet pääsevät uusista kohteista yhteisymmärrykseen, niille varmasti löytyy uudelleenkohdentamisen kautta rahoitusta jostakin tehottomammasta hankkeesta, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat