HS:n kysely: PS:n kannattajista valtaosan mielestä Suomessa ei esiinny rasismia juuri lainkaan

Perussuomalaisten kannattajista kaksi kolmasosaa oli sitä mieltä, että Suomessa ei esiinny rasismia juurikaan tai käytännössä lainkaan, selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Perussuomalaiset oli ainoa puolue, jossa valtaosa kannattajista ajatteli näin.

Lisäksi perussuomalaisten kannattajista noin joka kolmas oli täysin tai osittain samaa mieltä siitä, että rasismi voi joissain tapauksissa olla hyväksyttävää. Perussuomalaisia lähimpänä olivat kokoomuksen kannattajat, kertoo HS.

Kyselyyn vastanneista yli puolet oli sitä mieltä, että rasismia esiintyy Suomessa melko paljon tai paljon. Sen lisäksi lähes puolet suomalaisista oli täysin samaa mieltä siitä, ettei rasismi ole missään tapauksessa hyväksyttävää, selviää kyselystä.

HS kysyi suomalaisilta näkemyksiä rasismiin liittyviin väitteisiin. Kyselyn teetti Kantar Public elokuun alussa. Kyselyyn vastasi hieman yli 2 000 ihmistä. Kyselytulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla korkeimmillaan noin 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ovatko perussuomalaiset äärioikeistoa? Näin asiantuntija perustelee 1:47
Ovatko perussuomalaiset äärioikeistoa? Näin asiantuntija perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat