Mainos

Reuman sairaalan kohtalo pöyristyttää netissä

Heinolan Reuman sairaalan lakkauttamispäätös raivostuttaa netin keskustelupalstoilla ja yhteisöissä. Eurooppalaisen laatupalkinnonkin saanut sairaala on ajautunut konkurssiin, eikä arvokasta työtä tekevän sairaalaan pelastamiseen tunnu löytyvän tahtoa hallitukselta kansalaisten tarpeesta huolimatta.

Sairaalan toiminnan pelastamiseen tarvitaan ensi alkuun kaksi miljoonaa euroa. Lopullisesti konkurssianomuksen ratkaisee Reumasäätiön valtuuskunta 29.3.

Sairaalan pelastamisen puolesta on perustettu muun muassa Heinolan Reumasairaalan konkurssi estettävä! -adressi, jonka on allekirjoittanut lähes 5 000 ihmistä. Facebookista löytyy muun muassa Pelastakaa Reuma Säätiön sairaala Heinolassa!! -ryhmä, jossa on jo yli 13 400 jäsentä.

"Mitä ministeri muistaa?"

Keskustelijoiden mukaan Reuman sairaala ajetaan tahallaan alas eikä potilaiden hyvinvoinnista tai oikeuksista välitetä. Epätoivo ja järkytys kuultavat viesteistä, ja hätäännys potilaiden kohtalosta on suunnaton. Sairaalan konkurssiin päästäminen tuntuu mielivaltaiselta välinpitämättömyydeltä; miten näin on päässyt käymään?

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan sairaalan ahdinko johtuu siitä, että sairaanhoitopiirit eivät ole tilanneet palveluja sairaalalta. Sairaala on hävinnyt myös Kelan kilpailutukset, jonka seurauksena Kela ei ole tänä vuonna lähettänyt Heinolaan yhtään kuntoutusasiakasta.

Kysymykseen miksi Kela ei ole ostanut palveluita sairaalalta, ministeri ei osaa vastata.

Risikko kertoo saaneensa tiedon sairaalan surkeasta tilanteesta vasta 21. tammikuuta.

- Taitaa Risikon muisti vähän pätkiä, kun hän on useaan otteeseen kertonut saaneensa tiedon Reuman tilasta vasta tänä vuonna. Sain kuitenkin juuri äsken vastauksen lähettämääni viestiin eräältä kansanedustajalta, ja hän kertoi tehneensä asiasta ministerille kirjallisen kysymyksen viime vuoden lokakuussa. Kysymyksessä kerrottiin sairaalan toiminnan alasajon uhasta, ja ministeri oli myös kysymykseen vastannut! kirjoittaa eräs tuohtunut Facebook-ryhmän jäsen.

Paula Risikko ei saa ryhmissä minkäänlaista kannatusta. Risikon kyvykkyyttä ja ymmärrystä kyseenalaistetaan suuresti muun muassa Facebookissa.

- Tiedän, ettei Paulalla ole MITÄÄN hajua reuman hoidosta. Mutta hän päättää kohtalostamme, kirjoitetaan Facebookissa.

"Vaikuta: lähetä sähköpostia"

Puolestapuhujat Facebookissa kannustavat kaikkia ottamaan suoraan yhteyttä asiasta päättäviin tahoihin sairaalan pelastamiseksi.

- Painostakaa Risikkoa antamaan se raha ja tulemaan julkisuuteen selvittämään asia ennen maanantaita perinpohjin! paula.risikko@stm.fi ja kelasta vastaa liisa.hyssälä@stm.fi. Jos heillä on yhtään sydäntä ja puhdas omatunto he myös tekevät sen.

- Kannattaisi myös lähettää kysymyksiä ja viestejä KELAn johtajille: jorma.huhtanen@kela.fi, helena.pesola@kela.fi, mikael.fors@kela.fi ja lääkäri jorma.jarvisalo@kela.fi. He kaikki ovat osaltaan vastuussa tästä tempusta

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.