Mainos

Retrofiilistely vuodelta 1995: MTV3:n nettisivut aukeavat

Siitä on vasta 20 vuotta, mutta maailma oli täysin toisennäköinen. Ainakin, jos katsoo ajan televisio- ja internetpläjäyksiä. MTV:n nettisivut avattiin 9.11.1995, ja niitä esiteltiin myös päivän uutislähetyksissä. Varsin humoristisesti, näin nykymaailmasta katsottuna.

"Tänään kokeiluun tuleva Media on demand -multimediaohjelmisto on ensimmäinen, jokaisen ulottuvilla oleva vuorovaikutteinen uutis- ja ohjelmapalvelu. Internetissä toimiva ohjelmisto tarjoaa uudenlaisen tiedonvälitysmuodon."

Näin juonnettiin Maikkarin juuri avattua nettiä käsitellyt uutisjuttu Huomenta Suomen aamuohjelmassa.

Katso ihastuttava juttu alta. 

Internet oli viela uutta, eikä siihen voinut täysin luottaa. Illan uutisjutussakin katsottiin tarpeelliseksi varoitella sen vaaroista. 

– Idea ei lähde kansalaisen tarpeista, eikä demokratian lisäämisen tarpeesta. Se lähtee pikemminkin kaupallisesta hyödyntämisestä, kertoi Helsingin yliopiston viestinnän laitoksen tutkija Sinikka Sassi illan uutisjutussa.

Totta toinen puoli, mutta jo tuolloin ymmärrettiin myös netin mahdollisuudet.

– Ihmisten pitäisi tajuta myös se mahdollisuus, että sitä voidaan käyttää demokratian välineenä, sitä voidaan käyttää politiikan välineenä, sitä voidaan käyttää keskustelun ja interaktiivisuuden todellisena välineenä, Sassi jatkoi armon vuonna 1995. 

MTV:n arkistoista ei ikävä kyllä enää löydy samana aamuna Huomenta Suomessa näytettyä pitkää uutisjuttua Internetistä (internet kirjoitettiin tuolloin Isolla Alkukirjaimella), mutta Youtuben syövereihin se kyllä on tallennettu. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.