F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Rengasfiaskon tutkintaan vain vähän aikaa – Pirelli selvittää tallien ratkaisujen ja Kimi Räikkösen osuuden asiaan

3:58
Lewis Hamilton selvisi voittajana maaliin rengasrikosta huolimatta.

F1-sarjan rengasvalmistaja Pirelli ei vielä suoraan ota kantaan siihen, mikä aiheutti Britannian F1-kisan useat rengasrikot. Vastauksia yhtiö aikoo kuitenkin saada aikaiseksi ennen seuraavaa kisaviikonloppua.

Silverstonen kisaan tuli draamaa lopussa, kun Mercedeksen Valtteri Bottas putosi toiselta sijalta ja McLarenin Carlos Sainz neljänneltä sijalta pisteiden ulkopuolelle. Myös kärkimies Lewis Hamilton oli lähellä menettää voittonsa, mutta onnistui nilkuttamaan maaliin asti rikkoutuneella renkaalla.

Rengasrikkojen syyksi on esitetty erilaisia teorioita. Kuluma renkaissa oli varsinkin yhden varikkopysähdyksen tehneillä valtava, mutta radalla oli myös romua esimerkiksi Kimi Räikkösen Alfa Romeosta.

Pirelli tutkii parhaillaan eri tiimeiltä vastaanotettuja renkaita.

– Se voi johtua korkeasta kulumisesta, koska 38 kierrosta tai enemmän ajetut renkaat ovat tällä radalla aika kuluneita, mutten sano, että kuluma olisi syys, kommentoi Pirellin autourheilupomo Mario Isola.

– Se voi johtua myös romusta, koska radalla oli Kimi Räikkösen etusiiven palasia. Meillä on mahdollisuus tehdä analyysia rekassamme olevissa laboratorioissa, Isola lisää.

Tuloksia odotetaan kiireellisinä, sillä Silverstonessa ajetaan seuraava kisa jo tällä viikolla.

– Haluamme tutkia rikkoutuneiden lisäksi myös muita renkaita, joita käytettiin tietyillä kierroksilla, jotta saamme mahdollisia selityksiä tapahtuneelle.

– Aikaa tutkimiseen ei ole paljoa, joten meidän täytyy tulla johtopäätöksiin niin pian kuin mahdollista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja