F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton vakuuttunut: jokin rikkoi renkaat – Kimi Räikkönen epäiltynä lopun kaaoksen aiheuttajaksi

0:27
Kimi Räikkösen etusiiven hajoamisesta levisi radalle paljon romua.

Rikkoutuneella renkaalla maaliin asti voittajana Britannian F1-kisassa päässyt Lewis Hamilton on melko varma, etteivät lopun useat rengasrikot johtuneet Pirellin renkaista, vaan radalle jääneestä romusta.

Hamilton oli onnekas päästyään maaliin asti viimeisen kierroksen rengasrikostaan huolimatta. Sen sijaan tallikaveri Valtteri Bottas putosi samasta syystä pois pisteiltä jouduttuaan palaamaan varikolle kierrosta aiemmin.

Lisäksi McLarenin Carlos Sainzin rengas puhkesi pudottaen hänetkin pisteiltä. Yhteistä kaikille tapauksille oli se, että kyseessä oli vasen eturengas, joka väpätti voimakkaasti juuri ennen rikkoutumistaan.

Hamiltonin mukaan vasemman eturenkaan hajoaminen tuli kuitenkin melko pienellä varoitusajalla.

– Minusta tuntuu rehellisesti sanottuna, että ajoin todella hyvin ja huolehdin renkaistani parhaan kykyni mukaan, Hamilton kommentoi Autosportin mukaan.

– Valtteri laittoi minulle paljon painetta stintin alussa, joten minun piti suojella niitä vähemmän paikoissa, joissa normaalisti tekisin niin pitääkseni hänet DRS-etäisyyden (takasiiven avaamisen oikeuttavan sekunnin marginaalin) ulkopuolella.

– Olin varma, että renkaissani on vielä paljon jäljellä, Hamilton hämmästeli.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

3:58
Lewis Hamilton selvisi ruutulipulle asti voittajana.

Pirellin arvostelemisen sijaan Hamilton uskoo, että rengasrikot johtuivat itse asiassa radalla olleesta romusta, jota levisi ennen kaikkea Kimi Räikkösen Alfa Romeosta, jonka etusiipi repeytyi irti laahattuaan hetken maata. Kolareitakin kisassa sattui.

– On mielenkiintoista nähdä, että mitä he löytävät, koska he pystyvät tutkimaan renkaan rakenteesta, mikä aiheutti rikkoutumiset, Hamilton miettii.

– Olen kuitenkin vakuuttunut, että se johtui varmaankin romusta. Radalla oli paljon romua. Edelläni oli auto, ehkä Kimi tai joku muu, joka menetti siipensä, ja se irtosi aivan edessäni yhdellä kierroksella.

– Turva-auton aikana romua oli joka puolella Maggots- ja Becketts-mutkissa. En usko, että niitä siivottiin pois, Hamilton jatkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja