Mainos

Reino-tossut valittu vuoden kengiksi

Reinot ovat innoittaneet suomalaisia perustamaan Reino-seuran ja jääkiekkojoukkue HC Reinot.

Vuoden kengiksi on valittu suomalaisten kestosuosikkijalkineeksi muodostuneet Reino-tossut.

Valinnan tehnyt Juupajoen Koskenjalan Kenkä- ja Nahkamuseo perustelee valintaansa sillä, että näitä kansakunnan kotikenkiä on tehty jo 75 vuotta ja kaikkiaan miljoonia pareja. Reinojen alkuperäinen suunnittelija ei ole tiedossa, mutta ne ovat lähtöisin tamperelaiselta Para-kenkätehtaalta.

Reinot ovat perinteisesti olleet aikuisten kengät, ja vuosisadan puolivälissä jopa nuorten poikien aikuistumisen merkki. Välillä niitä on pidetty pappojen kenkinä, mutta nykyään Reinoja tehdään myös lasten kokoa päiväkotien pyynnöstä.

Reinojen suosiosta kertoo myös julkinen Reinojen käyttäjäksi tunnustautuminen. Esimerkiksi Ville Valo, Juice Leskinen, Mika Häkkinen ja yhdistetyn hiihdon maajoukkue sekä nyt jo edesmennyt jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth ovat kertoneet pitävänsä Reinoja.

Reinot ovat innoittaneet suomalaisia perustamaan Reino-seuran ja jääkiekkojoukkue HC Reinot. Lisäksi Reinot on bongattu laulujen sanoituksista, joista tuoreimpia ovat syksyllä ilmestyvät Heikki Salon ja Popedan biisit. Tänä syksynä julkaistaan myös Reino 75 vuotta juhlakirja, jossa kenkien kulkua pohditaan eri näkökulmista.

Pirkanmaalla sijaitseva Koskenjalan Kenkä- ja Nahkamuseo on valinnut vuoden kenkiä jo kymmenen vuotta. Ensimmäisen tittelin vuonna 1997 sai puhemies Riitta Uosukaisen tunnetut nilkkaremmiavokkaat. Viime vuonna valinta kohdistui Paula Koivuniemen esiintymiskenkiin. Museo on perustettu Suomen ensimmäisen koneellistetun kenkätehtaan kotikylään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.