Red Bullin katastrofiin johtaneet ongelmat olivat jo ennakkoon tiedossa – tekikö talli ratkaisevan arviointivirheen? "Ehkä he keskeyttivät ilman omaa syytään"

Red Bullin kausi alkoi Bahrainissa katastrofaalisella tavalla. Sky Sports -toimittaja Ted Kravitzin mukaan ongelmat olisivat voineet olla vältettävissä.

Max Verstappen ja Sergio Pérez olivat Bahrainin GP:n loppuhetkillä kiinni sijoissa kaksi ja neljä. Kolme kierrosta ennen ruutulippua hyytyi Verstappenin auto, Pérez koki saman kohtalon viimeisellä kierroksella.

Jopa suurimpana ennakkosuosikkina uuteen kauteen lähtenyt talli suuntaa Saudi-Arabiaan ilman ainuttakaan pistettä.

– Moottoriin ei tullut polttoainetta, Verstappen sanoi.

Ongelma on sikäli mielenkiintoinen, että se oli mahdollisesti tiedossa jo ennen sunnuntain kilpailua.

Kaikki tallit käyttävät autoissaan samaa, italialaisvalmisteista polttoainepumppua, eli kyseessä on niin sanottu standardoitu osa.

Kravitzin mukaan pumpun valmistaja oli havainnut pumpussa aiemmin jonkinlaisen ongelman ja tarjonnut talleille mahdollisuuden tarkastaa pumpun.

– Joidenkin tallien täytyi vaihtaa se. McLaren teki niin, koska he huomasivat, että pumppu ei kerännyt kaikkea polttoainetta tankin pohjalta. Ja minulle on kerrottu, että pumpulla oli ongelmia (tällä kaudella käyttöön otetun) E10-bensan kanssa, Kravitz sanoi GP Blog -sivuston mukaan.

Kravitz uumoilee, että toisin kuin muun muassa McLaren, Red Bull ei käyttänyt hyväkseen mahdollisuutta vaihtaa pumppua.

– En usko, että Red Bull vaihtoi pumppua. Ehkä he keskeyttivät ilman omaa syytään.

Lue myös:

    Uusimmat