Valtteri Bottaksen uusi pomo hehkui tyytyväisyyttään – Alfa Romeo pääsi jo lähelle viime kauden pistesaldoaan: "Automme on aidosti kilpailukykyinen"

Alfa Romeon tallipäälliköllä Frederic Vasseurilla oli Bahrainin GP:n jälkeen syytä vielä normaaliakin leveämpään hymyyn.

Alfa Romeolla tehtiin jo hyvissä ajoin viime kaudella päätös keskittää kaikki resurssit uuden C42-auton suunnitteluun. Bahrainissa ajetun GP-viikonlopun perusteella päätös tuottaa myös hedelmää.

Valtteri Bottas ajoi ruutulipulle sijalla kuusi, F1-debytantti Zhou Guanyu sijalla kymmenen. Tallilla on kauden ensimmäisen viikonlopun jälkeen koossa 9 pistettä, kun koko viime kausi tuotti niitä vain 13.

– Tämä oli täydellinen tapa aloittaa kausi. Tallimme on osoittanut paitsi taitoa myös sitkeyttä. Aloitimme kisan huonosti, mutta pitäydyimme suunnitelmassamme ja nousimme kohti kärkeä, Vasseur sanoo tallin tiedotteessa.

– Se, että pystyimme tekemään tällaisen nousun, osoittaa, että automme on aidosti kilpailukykyinen. Tiedämme, että edessä oleva kausi on pitkä ja kilpailijamme haastavat meidät uudestaan jo ensi viikolla, mutta hyvä tulos avauskisasta on iso buusti kaikille.

Erityisen iloinen Vasseur kertoo olevansa kuljettajiensa puolesta, jotka molemmat ajoivat Bahrainissa ensimmäisen kilpailunsa Alfa Romeolla.

– Tällainen kisa on paras tapa aloitta yhteistyö. Tarkoituksena on rakentaa tämän päälle, kun jatkamme automme kehitystyötä ja taistelua tällä tasolla.

Hyvä tulos ei olisi ollut mahdollinen ilman autojen luotettavuutta, joka oli Alfa Romeolla talvitesteissä ja vielä Bahrainin GP:n harjoituksissakin melko huonolla tolalla. Sunnuntain kisassa kaikki muuttui.

– Luotettavuus oli ykköstavoitteemme, ja olen iloinen, että saimme molemmat autot maaliin. Vauhtia kyllä löytyy. Kaikki tekivät hyvää työtä, ja menemme oikeaan suuntaan, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat