Red Bull sai selville, miksi Max Verstappen keskeytti – Helmut Marko huuli pyöreänä tulevasta: "Asia on erittäin monimutkainen"

Max Verstappen koki sunnuntaina ajetussa Australian GP:ssä jo kauden toisen keskeytyksensä. Helmut Markon mukaan Red Bull on saanut selville, mistä keskeytys johtui.

Verstappen oli kilpailussa tukevasti toisella sijalla, kun hänen autoonsa iski tekninen vika 20 kierrosta ennen ruutulippua. Red Bullin varikkomuuri ohjeisti Verstappenin pysäköimään autonsa mahdollisimman nopeasti johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ratavirkailijoilla olisi käytössään sammutusvälineistöä.

Keskeytyksen epäiltiin heti tuoreeltaan johtuneen polttoainejärjestelmässä ilmenneestä viasta, mikä oli sikäli mielenkiintoista, että Verstappen oli keskeyttänyt vastaavan ongelman vuoksi jo kolme viikkoa aiemmin Bahrainissa. Red Bull -pomot kuitenkin arvelivat, ettei keskeytyksen syy olisi täysin sama kuin Bahrainissa.

Nyt, kolme päivää kisan jälkeen tähän on saatu myös varmuus.

– Olemme saaneet selvyyden, mistä polttoainevuoto aiheutui. Ongelma on ehdottomasti eri kuin Bahrainissa. Asia on erittäin monimutkainen, Marko sanoi Speedweek-sivustolle.

F1-kausi jatkuu puolentoista viikon kuluttua Imolassa. Marko ei pystynyt ottamaan – tai vaihtoehtoisesti halunnut ottaa – kantaa siihen, onko ongelma mahdollista ratkaista ennen Imolaa vai tarvitseeko Red Bull enemmän aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat